Benvinguda orgànica

El barri de Llevant de Manacor serà el primer a comptar amb el cinquè contenidor.

Aquest dimarts matí el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, i el batle, Miquel Oliver, han presentat la implementació de la recollida orgànica al barri de Llevant de Manacor. El model, que ja s’implementa a Porto Cristo i s’Illot, afegeix un cinquè contenidor – de color marró – al costat dels existents: groc, blau, gris i verd.

El funcionament d’aquest cinquè contenidor es durà a terme amb una targeta, que permetrà l’obertura als usuaris registrats que vulguin gestionar de forma correcta la matèria orgànica i així obtenir una bonificació en la taxa de residus. La targeta envia dades directament a l’Ajuntament per tal d’obtenir un conjunt de dades que faciliten la millora del servei. En concert, es col·locaran una quarantena de contenidors d’orgànica i, a més, s’afegiran cinc àrees completes amb tots els contenidors de la recollida selectiva.

Per altra banda, el nou model dona solucions des de dos punts de vista: l’econòmic, donat que es reduirà la factura per incineració de rebuig; i l’ambiental, donat que les restes orgàniques acabaven al rebuig, motiu de molta contaminació.

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha destacat que “no només és un projecte del departament sinó que es necessita la implicació del poble, tots els canvis ho necessiten”. En aquest sentit, “hem de generar una nova manera de tractar els residus, convertir-ho en un costum, una nova cultura respecte del medi”.

Finalment s’ha recordat l’existència del web per tal d’esclarir qualsevol dubte respecte de la recollida de residus al municipi: www.residusmanacor.cat.

EL NOU MODEL DE RECOLLIDA A MANACOR

Ja fa setmanes que el centre de Manacor funciona amb el nou model de recollida porta  a porta, que va permetre retirar els contenidors existents i sumar-se als bons resultats que el model ja estava donant a Porto Cristo i Son Macià.  Ara es comença el canvi a la resta de la ciutat, implementant un cinquè contenidor que permetrà a la ciutadania realitzar un reciclatge molt més acurat.

En concret es durà a terme al barri de Llevant, situat entre els carrers del Sant Crist i Sebastià Rubí a l’oest, el passeig d’Antoni Maura i el carrer de Mossèn Joan Mascaró al nord, l’avinguda del Parc i el carrer de Son Galiana a l’est, i la via Portugal i la carretera de Son Carrió al sud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: