25 de gener: Pel dret a les pensions d’avui i demà, no a la privatització

Avui, dia 25 de gener de 2021, en tots els territoris de l’estat es porta a terme una jornada de conscienciació i mobilització, en defensa del sistema públic de pensions.

Estem en un moment crucial, on el dret bàsic de la gent treballadora a rebre una pensió pública, digna i suficient (art. 50 CE) es veu greument amenaçat per la cobdícia de les elits financeres: bancs, asseguradores i fons d’inversió.

Volen fer negoci amb el dret social a la pensió pública, aprofitant la desmobilització social a la pensió pública, aprofitant la desmobilització social forçada per la pandèmia i, enmig de tot el drama sanitari i social que estem vivint, amb aquest fi han mogut els agents polítics, econòmics i (anti)socials als eu servei, per assaltar i lucrar-se de la major partida de la despesa pública, de 140.000 milions d’euros, que suposen les pensions en el conjunt de l’estat.

El govern PSOE-UP, amb els ministres Escrivà i Calviño com executors, pretén un projecte d’empobriment i privatització de les pensions públiques (sobretot, les de les noves generacions treballadores) que ve en forma d’una nova “reforma”, segons les “recomanacions” de l’anomenat Pacte de Toledo, negociat a l’esquena del Moviment Pensionista.

Tot això fan comptes de fer-ho obeïnt el dictat xantatgista de les directrius de Brussel·les, que condiciona el lliurament dels fons per pal·liar els efectes de la pandèmia, al compliment d’aquestes mesures antisocials.

Per tot això, en aquesta jornada, juntament amb el conjunt del Moviment Pensionista de tots els territoris de l’Estat espanyol,

REIVINDIQUEM

1. Pensió mínima de 1.084 euros (el 60% de l’salari mitjà com estableix la Carta Social Europea), per a tothom.
2. Eliminació de la bretxa de gènere en les pensions.
3. Garantir per llei la revalorització de les pensions, d’acord a l’IPC real i anual.
4. Derogació de les reformes de pensions de 2011 i 2013.
5. Derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012. 6.

General de la Seguretat Social.
7. Eliminació de coeficients reductors en jubilacions anticipades. 100% de la pensió amb un mínim de 40 anys cotitzats i 60 anys d’edat.

És hora que la població treballadora, de Balears i de tots els territoris, de totes les edats, prengui consciència de tot el que ens estem jugant. En efecte, les pensions no són només un assumpte de gent gran. També, i sobretot, afecta les generacions joves i les dones, que veuran, amb les mesures anunciades, com es redueix encara més, o desapareix el seu dret a la pensió digna.

GOVERNI QUI GOVERNI,
LES PENSIONS I ELS DRETS ES DEFENSEN
Illes Balers i Pitïuses, 25 de gener 2021

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: