Els nous consellers i conselleres del Consell d’Infants de Manacor prenen possessió amb l’objectiu de millorar el municipi

Quinze membres de 5è i 6è de primària prenen el relleu als seus antecessors.

Manacor ha renovat per primera vegada el seu Consell d’Infants, un espai on els nins i nines que el componen poden reflexionar sobre els temes que els afecten directament en relació amb el municipi i on poden expressar les seves propostes, idees, opinions i necessitats. Els nous membres del Consell d’Infants de Manacor varen prendre possessió del seu càrrec dimarts dia 18 de desembre.

Aina Morey, Ayman Akdidach, Clàudia Puigròs, Pere Vicenç Galmés, Mateu Antonio Mejia, Marc López, Guillem Galmés, Pere Adrover, David Bolea, Juan Francisco Filippini, Arian Larrea, Andreu Roig, Tomeu Pol, Laura Rodríguez i Francisco Garrido han acceptat formalment formar part del Consell d’Infants i s’han unit a Jaume Caldentey, Izan Roque, Caterina Adrover, Valentina Ugo, Soraya Chaib, Pilar Galmés, Marina Barceló, Carme Maria Gost i Lucia Llabrés, que són consellers i conselleres des de fa un any.

“El Consell d’Infants és un espai en el qual els nins i les nines del municipi de Manacor podem reflexionar i analitzar el nostre entorn, opinar, expressar el nostre punt de vista, les nostres idees i propostes sobre els temes que ens afecten directament i, entre tots i totes, millorar el nostre municipi”, han explicat els consellers i conselleres més veterans.

“Què passaria si les ciutats es gestionassin tenint en compte les necessitats i la perspectiva infantils, així com el benestar i la seguretat dels nins i les nines?”, va demanar la batlessa de Manacor i presidenta del Consell d’Infants, Catalina Riera. “Segurament les ciutats i els municipis tornarien més habitables i amb aquesta idea va sorgir, l’any 1991, el projecte La ciutat dels nins i les nines a Itàlia, una iniciativa que a Manacor s’ha implementat creant el Consell d’Infants amb l’objectiu de transformar el municipi prenent els infants com a paràmetre clau de la planificació i gestió urbanes. I és que un poble pensat pels infants també és un poble més habitable pels adults”, va concretar en aquest sentit la batlessa, Catalina Riera.

Els alumnes que componen el Consell d’Infants de Manacor i que representen totes les escoles del municipi han fet les seves propostes. Organitzar una carrera solidària pels afectats de la torrentada i les inundacions al Llevant, dotar els parcs del municipi amb jocs per a nins i nines més grans, crear rutes d’accés a les escoles exclusives per a vianants i per a bicicletes, crear equips de futbol gratuïts i poder participar en el disseny de les festes del municipi foren les propostes que els representants dels infants del municipi han acordat treballar en les properes reunions del Consell. I és que el Consell té els objectius de promocionar els drets de la infància, de donar valor a la veu dels infants i rellevància a les seves opinions, de promoure la participació dels infants en l’àmbit municipal, de fomentar el treball col·lectiu en pro d’un bé comú i de millorar el municipi i fer-lo a mida dels infants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: