La nova escola de Son Macià es posa en marxa

El nou CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià és un centre d’una única línia i capacitat per a 225 places.

Durantla visita que es va realitzar al centre es varen poder veure totes les instal·lacions. En la planta baixa s’hi ubica el gimnàs, el vestidors, la cuina-catering, el menjador, els banys i les dependències destinades a instal·lacions. Aquesta planta també disposa d’un porxo com a pati de jocs cobert, espai per un hort, una pista poliesportiva exterior i un pati de jocs. Al primer pis s’hi ubica l’accés principal, la zona d’administració, banys, les 3 aules d’infantil amb els corresponents banys, l’aula de psicomotricitat i la sala de professors. Mentre que a la segona planta s’hi ubiquen les 6 aules de primària, 4 aules de petit grup, els banys i una aula de plàstica.

Cal recordar que per poder fer realitat el nou edifici escolar es va haver d’esbucar l’antic edifici i construir la nova escola al mateix solar. Les obres han costat dos milions i mig d’euros i, segons informen des del Govern, s’han fet sota criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

“Puc dir orgullós que l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació han fet feina colze a colze perquè no amollàs el ritme de les obres i perquè l’escola estàs ben a punt per rebre els alumnes en començar el curs”, ha destacat el batle de Manacor, Pedro Rosselló. “Una feina que no hagués estat possible sense la implicació de tota la comunitat educativa i de tot el poble”, ha afegit. Per acabar el seu parlament el batle ha explicat que “l’escola de Son Macià fa millorar l’educació a Manacor i a Son Macià perquè l’espai condiciona l’acció educativa i el nostre és un edifici obert a l’entorn i a tohom”.

“Per a nosaltres ha estat una prioritat fer possible la construcció d’aquest centre i en tot el procés hi han estat implicats pares, mares, professors i veïnats, que han decidit coses i han fet millor aquesta escola”, va destacar la presidenta Armengol. Per part seva el conseller d’Educació, Martí March va posar de manifest que “és la primera escola que inauguram d’ençà que varem accedir al govern i puc dir clarament que l’escola de Son Macià ja és un model per a tots els centres que s’han de construir”.
Després dels parlaments tothom que ho va desitjar va poder recórrer els diferents espais de l’escola i, en acabar la visita, els macianers i les macianeres varen oferir a tothom un aperitiu.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: