A la primera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear, Joan Bibiloni Premi a la Trajèctoria, Anegats aconseguiren 1er Premi millor artista per votació popular i el duet Voicello millor disc de música clàssica

La primera edició dels Premis de la Música Balear es va celebrar el dimecres dia 28 de novembre, al Teatre Xesc Forteza de Palma. És una iniciativa de Grup Enderrock seguint l’experiència de 20 anys dels Premis de la Música Catalana, amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear i el suport de l’Ajuntament de Palma i del Govern de les Illes Balears i el patrocini d’Estrella Damm.
La primera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear ja té noms dels artistes i grups que han aconseguit el reconeixement del públic i de la crítica.
A la Gala d’entrega que van presentar l’actriu Ann Perelló i el cantant Cris Juanico, es van fer diverses actuacions musicals i entrega d’un gran nombre de guardons.
El Premi Enderrock a la Trajectòria de la Música Balear va ser per al guitarrista, cantant, productor i compositor manacorí Joan Bibiloni, després de mig segle dedicat a la música, considerat l’artista illenc de música pop de més projecció nacional i internacional, a més va ser el primer en actuar i rebre el guardó.
Aquests són els premiats en aquests primers reconeixements de la música Balear.
Premis Enderrock 2018 de la Música Balear per votació popular
Millor artista: Anegats
Millor artista revelació: Clara Fiol
Millor directe: Xanguito
Millor cançó: “Te vendré a cercar”, de Xanguito
Millor disc de pop-rock: Equilibrista emocional, de Suasi
Millor disc de músiques urbanes / hip-hop: El reincident, de Valtonyc
Millor disc de cançó d’autor: A les cales dels ulls, de Vers Endins
Millor disc de folk: 25 anys… en un sospir, de Xaloc Música
Millor disc de jazz: Progression: Un tribut a Salvador Font ‘Mantequilla’, de Glissando Big Band & Toni Vaquer
Millor disc de clàssica: Voicello, de Voicello
Millor disc en llengua no catalana: Ahora bajo y arreglo todo, de Dinamo

Premis Enderrock 2018 de la Música Balear de la Crítica
Han estat concedits i seleccionats per la crítica i votació d’una quinzena de periodistes musicals i professionals.
Premi Enderrock d’Honor: Joan Ramon Bonet
Premi a la Trajectòria: Joan Bibiloni
Premi Especial del Jurat: Marco Mezquida – Joan Gómez Chicuelo
Millor disc de l’any: Futbol d’avantguarda, de Da Souza
Millor disc revelació: Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més, de Salvatge Cor
A més, pel que fa a premis de la crítica, Da Souza (millor disc de l’any), Salvatge Cor (millor disc revelació) i Mezquida & Chicuelo (premi especial del jurat).

Premis Especials
Desprès de 50 anys de la seva posada a escena, el cantautor palmesà Joan Ramon Bonet, va ser reconegut amb el Premi Enderrock d’Honor de la música balear com a primer referent illenc de la Nova Cançó que es va integrar a Els Setze Jutges i que va avalar l’inici musical de la seva germana, Maria del Mar Bonet.
Enderrock també ha concedit el Premi Especial del Jurat a l’obra conjunta del pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català Juan Gómez ‘Chicuelo’, materialitzada en la gira i el projecte Conexión (Taller de Músics).
Enhorabona a tots els guardonats, la majoria recolliren personalment el seu guardó. Biel Fiol i Carme Garí, components del duet Voicello, no pogueren ser presents a la Gala ja que va coincidir amb una actuació seva a França.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: