Acabada la segona fase del Projecte de millora urbana i conversió en zona de vianants del carrer Baladres en el seu tram fins a Cala Millor

La continuació del carrer Baladres cap a Cala Millor ha finalitzat amb l’objectiu de ser un al·licient per a la reactivació econòmica de la zona costanera.

Sant Llorenç des Cardassar continua amb el seu pla de reactivació econòmica de la zona costanera després d’un temps d’aturada obligada a causa de la pandèmia.

Així, la segona fase del projecte d’unió entre sa Coma i Cala Millor, ja és una realitat.

En aquest projecte, tant o més important que la seva estètica, cal destacar la feina que s’ha fet de cara a futures obres i al futur creixement de la zona i és que s’ha previst l’evacuació de les aigües pluvials de diverses zones, així com el carrer de Son Moro i algunes altres zones inundables dels voltants i s’ha instal·lat un decantador d’hidrocarbur que separa els olis i greixos que puguin quedar a l’asfalt per tal que no arribin a la mar.

Finalment, també s’ha fet una arqueta amb un drenatge de manera que l’aigua que arribi a la mar, encara que sigui poca, s’infiltri i no arrossegui l’arena, per tal de conservar la platja.

En el sentit més visual, en aquesta segona fase s’ha millorat i netejat la rotonda d’entrada i a més, s’ha separat el trànsit de vianants del trànsit de bicicletes amb la previsió d’allargar el vial ciclista fins a la seva unió amb la via verda.

Aquesta fase es completa amb l’eixamplament d’una part de les voreres per a fer més accessible el passeig fins a la platja i tot, mantenint gairebé els mateixos estacionaments tant a la zona més propera a la mar com al carrer Baladres, on s’han deixat llocs pels usuaris que ho necessitin. Tot i això, és un carrer pensat per una velocitat màxima de 30 km/hora i que prioritza als vianants.

Amb aquestes obres, ara queda pendent una tercera fase que ja està en execució i que acabarà d’humanitzar l’avinguda de les Palmeres cap a la platja amb voreres més amples o un gran parc infantil.

Ambdues dues fases són subvencionades pel Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics amb aproximadament 500.000 euros cada una, concretament, aquesta segona del carrer Baladres amb 645.000 euros i la de l’Avinguda de les Palmeres amb 323.694 euros.

Una vegada finalitzat aquest ambiciós projecte es té previst continuar amb altres projectes de millora al carrer Cristòfol Colom, carrer del Sol Naixent el Camí de Son Moro Vell entre altres.

Ara més que mai, fa falta, sobretot a les zones madures i allunyades de l’aeroport, una forta inversió pública per tal d’estimular les inversions privades als allotjaments turístics per tal de recuperar l’activitat turística tot d’una que ho permetin les condicions sanitàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: