Agenda Cultural de l’OCB

Ja podeu recollir les invitacions a la Nit de la Cultura

El dissabte 22 de desembre, a les 20 hores (19.30 obertura de portes), al Teatre Principal de Palma, tendrà lloc la Nit de la Cultura, amb glosa, música, teatre… i el lliurament dels Premis 31 de Desembre.

Els socis de l’OCB tenen l’entrada gratuïta. La podeu recollir a les taquilles del Teatre Principal.

Regala un any de soci i et retornam el valor de la quota amb productes OCB

Aquestes festes el millor regal que pots fer és un nou soci de l’OCB. T’ho posam més fàcil que mai. Passa per Can Alcover, fes un nou soci i t’enduràs el seu carnet i un lot de productes culturals equivalent a la quota de soci. I tot això, dins la caixa exclusiva OCB 2018.

Si no pots passar per Can Alcover, fes la comanda a través del telèfon 971 72 32 99 o a través del correu ocb@ocb.cat

Aquestes festes regala Cultura! Regala OCB!

VILAFRANCA

Diumenge 9 de desembre, a les 17 hores, ballada amb el grup Terra Rotja, per tancar les festes de Santa Bàrbara, organitzada per l’OCB de Vilafranca.

La ballada es farà a la plaça Tomeu Penya.

MANACOR

Els Dilluns de l’Obra

Dilluns 10 de desembre, a les 20 hores al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull,18) es farà la conferència ‘Entre l’Estat i la Regió’ de Pere Salas.

L’Obra Cultural Balear de Manacor convida un any més el doctor Pere Salas, que aquesta vegada ens impartirà la conferència ‘Entre l’Estat i la regió. El recurs de la història a Mallorca entre 1833-1905’.

PALMA

Dijous 13 de desembre, a les 20.15 hores, a la Basílica de Sant Francesc de Palma, presentació del llibre ‘Versos per cantar’ de Pere Orpí, amb totes les lletres que han estat musicades. El llibre va acompanyat de tres CD amb diversos enregistraments de grups corals i veus solistes.

PETRA

Dissabte 22 de desembre, a Es Quarter, acte amb motiu de la Diada de Mallorca.

20 h – Presentació del llibre ‘La Plagueta Vermella’ de Manel Santana Morro

21 h – Torrada popular

22 h – Concert amb Roger Pistola i Mareselva

CAPDEPERA

Dissabte 15 de desembre, les 18 hores, al centre Melis Cursach presentació del llibre ‘Col·lagen per a l’ànima. La gratitud’. Escrit per Tolo Alzina i Pere-Jordi Munar, amb il·lustracions de Corine Carreira. Presentació a càrrec de miquel Llull i els autors.

CAPDEPERA

Diumenge 16 de desembre, a les 17.30 hores, Alei, Alei, A la plaça Vella encendrem les faies, cantarem l’alei-alei, partirem cap a les escales de pla d’en cosset i baixarem fins a la plaça de l’orient. Edat recomanada 6-10 anys. Sempre amb majors.

A les 19.30 hores al teatre de Capdepera, concert presentació de disc de Tots Aquests Dois. La formació musical que repassa en clau de swing el jazz americà dels anys 30, presenta al teatre de Capdepera el seu darrer treball en un doble format, disc de vinil i CD.

CAPDEPERA

Diumenge 23 de desembre, a les 18 hores al teatre de Capdepera, presentació del disc ‘Olorant la màgia’, de Suso Rexach.

Després de 10 anys presenta un nou disc on primen els Colors i les aromes.

ACTES PER CELEBRAR EL DESÈ ANIVERSARI DE CAN ALCOVER I ELS CENT ANYS DE ‘POEMES BÍBLICS’

L’Obra Cultural Balear prepara una setmana plena d’actes per a celebrar els deu anys de funcionament de Can Alcover i els cent anys de la publicació d’un dels principals poemaris de Joan Alcover, ‘Poemes Bíblics’. La celebració es farà durant la setmana que va del 10 al 16 de desembre de 2018 i inclourà actes per a tots els públics.

L’artista Marc Peris, ‘Soma’, ha fet un disseny per celebrar el desè aniversari de Can Alcover, un disseny que pintarà a una de les parets del jardí de Can Alcover. També s’ha fet una edició especial de 500 botelles de vi dedicades als 10 anys del casal cultural.

La celebració dels 10 anys de Can Alcover i 100 de ‘Poemes Bíblics’ es connectarà amb les celebracions d’aquest 2018: ‘Any Josep Maria Llompart’; ‘Any Manuel de Pedrolo’ i ‘Any Pompeu Fabra’.

  • Dilluns 10 de desembre

Presentació del llibre ‘En un alè tant breu. Diàlegs de proverbi amb Joan Alcover’ de Miquel Ripoll Perelló

  • Dimarts 11 de desembre

Aquest dimarts, 11 de desembre, a les 19.30, a Can Alcover, el dissenyador Toni Galmés farà una xerrada basada en els seus llibres ‘Groc: història gràfica d’una lluita’ i ‘On és l’Estel·la?’

  • Dimecres 12 de desembre

Conferència ‘El batec humà en els proverbis i en els poemes bíblics de Joan Alcover’ de Maria Antònia Perelló, per celebrar el centenari de la publicació de ‘Poemes Bíblics’. L’acte començarà a les 19.30 hores.

 

  • Dijous 13 de desembre

Presentació de l’audiovisual sobre els 10 anys de Can Alcover i tast del vi commemoratiu. També es farà la presentació de l’exposició ‘Tots els llibres de Manuel de Pedrolo’ per celebrar a Can Alcover, l’Any Manuel de Pedrolo. A partir de les 20.00 hores.

 

  • Divendres 14 de desembre

A partir de les 19.30, presentació del llibre ‘En un alè tant breu. Diàlegs de proverbi amb Joan Alcover’ de Miquel Ripoll Perelló, amb Lluís Pujades, Maribel Ripoll i l’autor.

A les 20.30, visita guiada a la casa-museu de Joan Alcover i xocolatada amb Joves de Mallorca per la Llengua.

  • Dissabte 15 de desembre

A partir de les 12.00 Festa dels 10 anys de Can Alcover.

12:00 – Contacontes infantil.

12.15 – Intervenció en directe de Marc Peris, ‘Soma’ al jardí de Can Alcover, on hi pintarà el logotip dels 10 anys de Can Alcover.

12.30 – Vermut i jazz amb U Jazz Quartet

Visites guiades a les 12.00 i a les 13.00.

  • Diumenge 16 de desembre

19.00 – Teatre: ‘Pompeu Fabra, jugada mestra!’ a càrrec d’Òscar Intente.

COMISSIÓ D’ACTIVITATS I CAMPANYES DE L’OCB

Si vols formar part de la Comissió d’activitats i campanyes de l’OCB, vine el proper dilluns 10 de desembre a les 19 h a Can Alcover. Necessitam gent que ajudi a organitzar i dinamitzar les campanyes de llengua i cohesió social, i les properes activitats: desè aniversari de Can Alcover, Nit de la Cultura, actes de la Diada de Mallorca…

Aquestes festes: vi de Can Alcover

L’OCB ha fet una edició especial de vi blanc dedicat a celebrar els 10 anys de Can Alcover. El vi ha estat elaborat per les bodegues Tianna Negre i té un preu de 10 euros cada botella.

L’OCB convoca el premi literari Sambori 2019

L’Obra Cultural Balear convoca el 1r Premi Sambori OCB, el premi escolar de narrativa té per objectiu promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts de les Illes Balears. La convocatòria inclou tots els centres públics, concertats i privats

Els treballs que optin a aquest premi de narrativa escolar en català s’hauran de regir segons les bases que es poden trobar a http://www.ocb.cat. La data límit de lliurament serà el diumenge, 21 d’abril del 2019

Per a més informació: http://www.ocb.cat/index.php?not=25&ini=0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: