Agenda de l’Obra Cultural Balear per aquesta setmana

IMPORTANT

El proper dia 28 de març, a les 19 hores en primera convocatòria i a les 19.30 hores en segona convocatòria, tendrà lloc l’Assemblea General de Socis de l’OCB, a Can Alcover (carrer Sant Alonso, 24, Palma).

Amb el següent ordre del dia: 1. Lectura i aprovació de l’acta anterior; 2. Memòria d’activitats del 2018; 3. Estat de comptes del 2018; 4. Línies generals d’actuació i pla d’activitats del 2019; 5. Pressupost del 2019; 6. Torn obert de paraules.

LLUCMAJOR

Dijous 14 de març, a les 20.00 hores, al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor.

Presentació de TOT ÉS BO, de Jordi Cloquell. Amb la participació de Jordi Cloquell, Francesc Aguiló, prologuista del llibre i autor de les fotografies, i Guillem Rosselló, editor. Participació musical de Tomeu Puigserver i combat de gloses entre Miquel A. Adrover i Miquel Servera.

PETRA

El quartet format pel periodista i exdiputat de la CUP David Fernández, el poeta David Caño, els músics Borja Penalba i Mireia Vives va néixer com un homenatge a l’obra i la figura d’Ovidi Montllor. Ara ens presenten l’espectacle “Cuidem-nos”, un concert on es mesclen la música, la poesia, la crítica i l’humor. Divendres 15 de març, a les 20 h al Teatre de Petra. Entrada-donatiu: 10 euros (5 euros per als socis OCB).

MURO

El quartet format pel periodista i exdiputat de la CUP David Fernández, el poeta David Caño, els músics Borja Penalba i Mireia Vives va néixer com un homenatge a l’obra i la figura d’Ovidi Montllor. Ara ens presenten l’espectacle “Cuidem-nos”, un concert on es mesclen la música, la poesia, la crítica i l’humor. Dissabte 16 de març a les 21 h al Teatre Municipal de Muro. Entrada-donatiu: 10 euros (5 euros per als socis OCB).

INCA

L’OCB d’Inca vos convida el dissabte 16 de març, a les 20.30 h, a l’obra de teatre musical DELIRIS de l’Atelier des Arts.

“Tres personatges, sense cap tipus de vinculació prèvia, circumstancialment es veuen obligats a compartir un concret i limitat espai en el qual van sorgint, en forma d’íntims monòlegs imbricats, els records, les dèries i els anhels de cada un”.

PORRERES

Continuam celebrant el mes de les dones, amb una lliçó a càrrec de Bàrbara Sagrera Antich, amb el títol M’HAN DIT I DIT: LA FRASEOLOGIA EN EL PARLAR DE LES ILLES BALEARS.

Dissabte 16 de març, a les 20.00 hores.

MANACOR

Conferència “Diàlegs entre tres: la relació entre Francesc de Borja Moll, Josep Maria Llompart i Pau Faner”, a càrrec de la filòloga Pilar Arnau Segura.
Dilluns 18 de març, a les 20.00 hores, al bar Xarop.

L’objectiu de la conferència és, a partir de les seves cartes creuades, parlar de la relació dels tres escriptors illencs i ens mostra alguns trets del món editorial i literari de les Illes Balears a les acaballes de la dictadura franquista i la primera transició. Arnau ha estat també la coordinadora de l’Any Llompart 2018.

PALMA

Exposició JUEUS REFUGIATS A LES ILLES DURANT L’HOLOCAUST

Del 22 de març al 16 d’abril del 2019. A Ca n’Oleo, de Palma.
També es realitzarà una jornada dia 23 de març de 2019.

Assemblea VILAWEB

“Els reptes del periodisme en un món com més va més autoritari”.

Dimecres 13 març, a les 19.00 hores.

Xerrada

“La història dels norats de Coanegra”, presentat per Mateu Morro i Mercé.

Dimecres 20 de març, a les 20.00 hores.

La trajectòria narrativa de Víctor Labrado

La trajectòria narrativa de Víctor Labrado (De La Mestra a Veus, la Mar). Hi intervenen Rafel Crespí i Víctor Labrado.

Dijous 21 de març, a les 19.00 hores.

Concert de Tomeu Quetgles Trio

Activitat organitzada per Joves de Mallorca per la Llengua.

Dia 22 de març, a les 19.00 hores.

Cada dijous, una pel·lícula en català o subtitulada al català a CineCiutat!

Entrada per 3 euros per als socis de l’Obra Cultural Balear.

Concert: Maria del Mar Bonet i José Maria Vitier

Maria del Mar Bonet i José Maria Vitier uneixen la veu i el piano acompanyant-se l’un a l’altre a l’escenari entre música i cançons de Cuba i de Mallorca.

Fruit de la mútua admiració per l’obra de cadascun, i amb la complicitat dels qui tenen l’epicentre del seu art al cor d’una illa. El recital combina les composicions de Vitier, un dels més grans pianistes de l’escena llatinoamericana contemporània, amb la música i la cançó de Maria del Mar Bonet, una de les més grans veus de la Mediterrània i de Mallorca.

Serà a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor el 15 de març a les 20.00 hores.

Curs d’occità

Vius a Mallorca i vols aprendre a llegir, escriure i parlar occità? Ara és el teu moment!

Cercam gent que s’hi animi per a organitzar un curset d’iniciació a la llengua occitana. Les classes les farà la filòloga occitana Perrine Alsina, que ha vengut a viure al nostre país.

Contactau amb nosaltres i adaptarem les classes a la disponibilitat de la majoria. Enviau-nos un correu a ocmallorca@gmail.com o un missatge privat a través de Facebook.

Lenga · Cultura · País – Òc Mallorca

OCB.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.