Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS 2020

Divendres dia 20 de març de 2020, a les 19.00 hores en primera convocatòria i a les 19.30 hores en segona convocatòria, tendrà lloc a Can Alcover – Espai de Cultura (C. de Sant Alonso, 24, Palma) l’Assemblea General de Socis de l’OCB 2020 en sessió ordinària.

PREMI SAMBORI
L’Obra Cultural Balear convoca el 2n Premi Sambori OCB, el premi escolar de narrativa té per objectiu promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts de les Illes Balears. La convocatòria inclou tots els centres públics, concertats i privats.
Podeu trobar les bases clicant aquí.
DESCOMPTE SOCIS OCB

Gràcies a l’acord entre l’Obra Cultural Balear i l’Auditòrium de Palma, els socis compten amb un 10 % de descompte amb el codi ocb1962

* ESPECIALS: La sessió subtitulada
en català tendrà lloc a les 18.20 h.

Feim divendres

Amb motiu del 8 de març, dia internacional de les dones, Mallorca Lliure! i Joves de Mallorca per la Llengua organitzen un acte que consistirà en tres col·loquis a càrrec d’Aurora Jhardi, Margalida Ramis i Maria del Mar Vanrell, i un posterior concert del grup Estepa Blanca.

Divendres dia 6 de març, a les 17.30 hores, a Can Alcover – Espai de Cultura.

Presentació Tots Plegats

Torna “Tots plegats”, el programa d’activitats interculturals de l’Obra Cultural Balear que té com a objectiu acostar catalanoparlants i no catalanoparlants a la cultura i els costums de Mallorca.

L’objectiu de l’activitat és fomentar el coneixement d’aquests personatges, no només entre el públic format per les parelles lingüístiques que hi assistiren l’any passat, sinó també entre els alumnes de secundària dels centres, així com implicar els joves en el coneixement del personatge que dóna nom al seu centre.

Dissabte dia 7 de març, a les 11.00 hores, a Can Alcover – Espai de Cultura.

Taller de bosses

El grup d’artistes de Tinta i Taca organitzen un taller de bosses personalitzades amb retrats picassians i els siurells.

S’ha de reservar prèviament al correu tintaitaca@gmail.com. El preu és de 15 € i hi ha 10 places.

Dissabte dia 14 de març a les 11.00 hores, a Can Alcover – Espai de Cultura.

Alaró

Vols practicar el català en un ambient distès? El parles i vols compartir-lo? La Delegació d’Alaró organitza un vermut per fer amistats i conversar en català.

Dissabte dia 14 de març, a les 12.00 hores, a l’Ajuntament d’Alaró.

Manacor

El dilluns dia 9 de març, a les 20.00 hores, l’Espai Na Camel·la acollirà la conferència ‘El còmic com a eina d’incitació a la lectura’, a càrrec d’en Josep Boix, llibreter manacorí especialitzat en còmics.

La conferència s’emmarca dins els Dilluns de l’Obra de la delegació de Manacor de l’OCB.

Calvià

L’OCB de Calvià ret homenatge a Pere Morey presentant un llibre seu, Rondalles Calvianeresamb Guillem Rosselló, escriptor i editor de Pere Morey, Francesc Sans, president de la delegació i Agustí Aguiló, de l’Ajuntament de Calvià.

Dijous dia 5 de març, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Calvià – Can Verger (Carrer Major, 85).

Sencelles

La delegació de Sencelles organitza la conferència Dones i poder a l’Aplec de Rondaies Mallorquines d’Antoni M. Alcover i la presentació del llibre Antoni M. Alcover i les dones a càrrec de M. Magdalena Gelabert i Miró.

Dijous dia 5 de març, a les 20.30 hores, al Casal Can Garau.

Llucmajor

Reis del Món és una novel·la de Sebastià Alzamora.

Parteix de dos personatges reals i antagònics: Joan Mascaró, el principal traductor i divulgador del pensament místic hindú a la cultura occidental i Joan March, contrabandista i financer, un dels homes més rics i poderosos del seu temps, capaç de fer caure governs o de posar condicions a Franco o a Churchill.

La Delegació de Llucmajor presenta el llibre amb les intervencions de Miquel Sbert i Toni Llompart.

Dissabte dia 7 de març, a les 12.00 hores, al Claustre de Sant Bonaventura.

Artà

Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, pel·lícula documental dirigida i produïda per Albert Naudín,  amb la col•laboració de la Fundació Jacint Verdaguer i interpretada per l’actor Lluís Soler, recrea amb absoluta fidelitat l’itinerari que va seguir Jacint Verdaguer en el seu ascens a la Maleïda (Aneto) l’any 1882.

Dissabte dia 7 de març, a les 12.00 hores, al Teatre d’Artà.

Campos

La delegació de Campos i l’Agrupació Culural de Porreres organitzen un recital poètic i musical en homenatge a totes les dones treballadores a càrrec del grup Tallats de Lluna.

Diumenge dia 8 de març, a les 18.00 hores, al local de l’OCB de Campos (C. del Bisbe Tallades, 6).

Campos

Escrita el 1937 des de l’exili parisenc del seu autor, Ödön von Horvath, ‘Un fill del nostre temps‘ explica la història d’un soldat en una època de forta crisi amb un índex elevadíssim d’atur que es va convertir en cultiu propici per l’aparició del nazisme.

Preu de l’entrada: 8€. S’ha de reservar abans.

Divendres 13 de març, a les 20.00 hores, a l’Auditòrium de Campos.

Campos

L’OCB de Campos organitza un viatge a l’Extremadura històrica i monumental fins a tocar Portugal amb visites a Mèrida, Càceres, Trujillo, Zafra i creuer per Tajo Internacional a Castelo Blanco.

El preu és de 470 € pels socis de l’OCB de Campos i inclou bitllets d’avió, autocar a disposició, allotjament, tres dinars, el creuer i l’assegurança.

Del 14 al 17 d’abril de 2020.

Mallorca

Es celebra el II Campionat Intermunicipal de Truc arreu de Mallorca. Consulta tots els bars on es farà fent clic aquí.

“Reforestar el Cos” a càrrec d’Arminda Abdola
Cicle formatiu d’anatomia vivencial a La Impossible
Dissabtes 4 d’abril, 23 de maig i 13 de juny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: