Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

Xanguito – Milions d’estrelles
El grup de música Xanguito ha fet  pública una  nova versió del seu nou single “Millions d’estrelles des de casa”.
Anar a YouTube
Taula rodona en directe
Les principals entitats de les Illes Balears i Pitiüses conversaran sobre ‘la cultura després del confinament’.
L’Obra Cultural Balear, juntament amb les entitats germanes de Menorca, Eivissa i Formentera, ha organitzat una taula rodona virtual per conèixer de primera mà com s’ha viscut la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19 i el confinament a cada una de les illes i, també, per tal de conèixer les propostes de futur que fan les entitats culturals en el marc de la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País.

Els participants seran Fina Salord, coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis (2013-2020); Marià Mayans, president de l’Institut d’Estudis Eivissencs; Maria Teresa Ferrer, presidenta de l’Obra Cultural Balear de Formentera, i Josep de Luis, president de l’Obra Cultural Balear.

Podreu seguir l’acte en directe el proper dijous, 14 de maig, a les 20.15 hores, a través del canal de YouTube de l’OCB i es podrà seguir, també, per Twitter i Facebook.

PROPOSTES CULTURALS
Fundació Mallorca Literària
La Fundació ha organitzat els següents directes per aquesta setmana a través de les sexes xarxes socials:
  • 13 de maig, a les 19.00 h: Xerrant de tot. Conversa amb Jaume Guiscafrè sobre Mems, fakes i folklore confinat.
  • 14 de maig, a les 18.00 h: Relats de confinament: vídeorelat de la col·lecció “Novel·la de duro”.
  • 9 de maig, a les 12.30h: Vermut poètic amb Àngel Terron.
Joves des de casa
El grup de Joves de Mallorca per la llengua han programat dos concerts en directe a través del seu compte l’Instagram a les 18.00h:
  • 13 de maig -> Maribel i Xurí
  • 15 de maig -> Tomeu Juan
Cinema Lliure
La ponent de la primera edició de #CinemaLliureConnecta serà Diana Toucedo, cineasta i muntadora. Parlarà dels seus inicis, de la seva trajectòria, d’experiències concretes, dificultats que ha hagut d’afrontar i dels seus aprenentatges. A més, respondrà les preguntes dels participants. Dilluns, 18 de maig a les 17.00 hores.
És gratuït i obert a tothom però les places són limitades. Vos podeu inscriure fent clic aquí.
Setmana del Museu
Els Museus i les sales d’exposicions que depenen del Consell de Mallorca: Museu de Mallorca, Museu Marítim de Mallorca, la Col·lecció museogràfica del Consell de Mallorca (Museu Krekovic i Capella de la Misericòrdia) i les cases museu que gestiona la Fundació Mallorca Literària (Llorenç Villalonga, Pare Rafel Ginard i Blai Bonet) se sumen a la celebració de la Museum Week. Esdeveniment digital amb institucions d’arreu del món i que tendrà lloc de l’11 i el 17 de maig.

Aquests equipaments culturals, molt actius a xarxes durant el confinament amb iniciatives com #ElsMuseusaCasa, continuaran així amb la difusió dels seus fons.

Arxiu del confinament de Mallorca
El Consell de Mallorca, a través de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), ha creat l’Arxiu del Confinament de Mallorca, amb l’objectiu de recopilar i preservar material audiovisual de com s’ha viscut el confinament derivat de la crisi de la COVID-19. Per això, l’ASIM demana la col·laboració ciutadana, d’administracions i d’entitats que tenguin imatges de les vivències, des de les finestres, balcons, terrasses, jardins o a l’interior de les nostres llars, perquè les facin arribar al Consell i, així, passin a formar part de la memòria col·lectiva de Mallorca.

Què s’ha de fer per a participar en aquest projecte col·lectiu?

  • Per correu electrònic a arxiusoimatgedemallorca@gmail.com – Les fotografies i/o els vídeos han d’anar acompanyades de nom, data i lloc que mostren les imatges. Es permet emprar serveis d’enviament d’arxius del tipus WeTransfer.
  • A les xarxes socials: Compartint les imatges a Instagram, Twitter o Facebook amb l’etiqueta #ArxiuConfinamentMallorca.
Balearics 2.0
Torna Baleàrics 2.0! Després de l’èxit de fa unes setmanes, torna l’encontre de músics de la Mediterrània. Hi participaràn artistes com Maria del Mar Bonet, Victòria Lerma, Anna Ferrer, Jah Chango o Morning Drivers, entre molts altres.

Dissabte, 16 de maig, a les 18.00 hores, al perfil de YouTube i de Facebook de Baleària.

El Gran Mosaic
Òmnium Cultural, el festival Cruïlla i l’artista Joan Fontcuberta han decidit impulsar un homenatge a la solidaritat col·lectiva contra el coronavirus, una “gran” obra d’art que tindrà forma de mural. Sota el nom Mirades des del confinament, amb milers de fotografies intentaran explicar com la societat civil s’ha autoorganitzat i “ha donat el millor d’ella mateixa” per a superar la crisi social i sanitària.

De l’11 al 19 de maig i a través de la pàgina web miradesdesdelconfinament.cat es recolliran fotografies de la ciutadania que responguin a la pregunta: ‘Què has fet durant el confinament?’. Un cop acabat el termini, Fontcuberta ho convertirà en un fotomosaic, que s’exposarà a la propera edició del festival Cruïlla.

Pla de xoc
Des del Casal Solleric es posa en marxa la crida per a la contractació de projectes de creació o recerca artística, dirigida a artistes, agents artístics o col·lectius. La informació de les bases i la presentació de les propostes s’han de fer a través del següent formulari.
Obrir formulari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: