Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

L’Obra Cultural Balear, l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Obra Cultural de Formentera i l‘Institut Menorquí d’Estudis, juntament amb una quinzena d’entitats més, han fet públic el manifest ‘La cultura imprescindible‘. El manifest compta amb centenars d’ahesions, però se’n necessiten moltes més!

  • Obert el termini d’adhesions
  • Obert el termini de recepció d’esmenes
  • Obert el termini de recepció de propostes sectorials
ADHERIU-VOS ARA!
Formulari d’adhesió
SETMANA PELS DRETS LINGÜÍSTICS
L’Obra Cultural Balear ha programat la ‘Setmana pels Drets Lingüístics’, amb els següents actes:

17 de juliol – Acte a Palma amb Paula Rotger i Jaume Alonso Cuevillas
18 de juliol – Mandela Day. Acció a Palma
20 de juliol – Taller d’assertivitat lingüística a Can Alcover, retransmès en directe pel canal de YouTube de l’OCB
22 de juliol – Presentació de la ‘Bústia dels drets lingüístics’
22, 23, 24 i 25 de juliol – Clam pels drets lingüístics i venda de la ‘Rosa dels drets lingüístics’
23 de juliol – Dia del llibre i venda de la ‘Rosa dels drets lingüístics’. Concert de Xanguito i Glosada amb el Bon Dia Mòbil a la plaça Major de Palma.
25 de juliol – Cloenda de la setmana a Can Alcover

Xarxa territorial

Proposam a les delegacions de l’OCB i entitats amigues que participin i reforcin la setmana dels Drets Lingüístics.
– La Rosa dels drets lingüístics és un pin d’una rosa groga que vol ser un símbol de reivindicació dels drets dels catalanoparlants i de solidaritat amb les persones que han patit qualque discriminació. Es vendran a 3 € (o 5€ dos pins). Vos DEMANAM que vos encarregueu de la distribució al vostre municipi, de vendre’n si organitzau qualque acte i, si ho trobau oportú, cerqueu qualque punt del poble on es puguin adquirir durant tota la setmana.
– El Clam pels drets lingüístics és una acció que es durà a terme a tots els municipis de Mallorca, principalment el dia 23 de juliol i que consistirà en una acció en què una colla de xeremiers, acompanyats d’alguns socis i amics de l’OCB, interpretaran una tonada en favor dels drets lingüístics i La Balanguera. Abans es llegirà un breu clam pels drets lingüístics. Vos demanam que cerqueu una colla de xeremiers del vostre municipi que vulguin fer aquesta acció, que organitzeu un grup de persones que els acompanyin i que faceu alguna foto i, si s’escau, vídeo, i ens el faceu arribar el mateix dia.

PROPOSTES CULTURALS
Exposició col·lectiva Registres
Crestatx poètic presenta una exposició col·lectiva en homenatge a la poètica de Joan Miró on hi participaran vint-i-quatre artistes diferents i hi haurà un contacontes a càrrec de Cati Bennàssar, Ulls i estrelles.Dijous, 9 de juliol, a les 20.00 hores, a Can Planes, Espai d’art i cultura (Sa Pobla).

VI Trobada entre Illes
Per sisè any l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana celebra una trobada entre escriptors eivissencs i formenterers, l’«Entre illes».A la trobada hi participaran Mario Riera, Carles Fabregat, Eva Tur, Esteve Portas, Neus Costa, Mireia Bernabeu i Joan Ferrer. Presenten Nora Albert i Maria Teresa Ferrer. També hi haurà actuació musical de La Guineu.

Divendres, 10 de juliol, a les 20.00 hores, al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

La lluna en vers
La Fundació Mallorca Literària segueix amb la programació del festival d’estiu La lluna en vers. La pròxima actuació serà d’Ermanno Panta & La Banda Zeitun, un grup de jazz. Podeu aconseguir les entrades fent clic aquí.Dissabte, 11 de juliol, a les 21.30 hores, al pati del Teatre de Santanyí.

Crestatx Poètic 2o2o
Crestatx Poètic és una mostra de la cultura en general que celebra enguany la seva vintena edició amb un homenatge a Joan Miró, Agustí Cladera ‘Florit i Joan Llabrés.Dimecres, 15 de juliol, a les 22.00 hores, a Sa Pobla.

Contes per adults
Patricia Picazo i Niu de Llibres organitzen un contacontes per adults: La Carta de la Señora Lina Hijos Noruegos. L’aforament és limitat i vos heu d’inscriure prèviament al telèfon 688 79 31 52.Dijous, 16 de juliol, a les 19.30 hores a Niu de Llibres (Carrer Pare Francesc Molina 37C, Palma).

Presentació de llibre
“Pedres que han de ser remogudes” ret un sentit homenatge a la narrativa negra des d’estils ben diferents. Es presenta a càrrec de l’autor, Jovi Seser, i M. Teresa Ferrer.Divendres, 17 de juliol, a les 20.00 hores, al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Llibreries a la fresca
La celebració de la Festa del Llibre a Palma arriba tres mesos després de viure un insòlit Sant Jordi confinat. El Gremi de llibreters de Mallorca organitza aquesta nova festa del llibre, “Llibreries a la Fresca”. L’esdeveniment tendrà lloc a sis places de Palma i a una d’Inca, on la Fundació hi participarà organitzant diversos recitals i concerts literaris.Dijous, 23 de juliol, a les 17.00 hores, a Plaça d’Espanya, Plaça Major, Plaça dels Patins, Plaça Alexander Fleming i Carrer Blanquerna.

Jornades al voltant de l’obra de Martha Rosler

Es Baluard Museu organitza les jornades de pensament al voltant de l’obra de Martha Rosler amb motiu de l’exposició «Com hem arribat allà des d’aquí», oberta al públic fins el dia 30 d’agost de 2020.

Els temes centrals seran el compromís polític i la perspectiva feminista inherents a l’obra de la pròpia artista: durant gairebé cinquanta anys, les seves obres han examinat amb una mirada crítica els mecanismes de la cultura contemporània.

Dijous, 9 de juliol, a les 17.00 hores, a l’espai Aljub.

Col·lecció Permanent d’Es Baluard
Es Baluard presenta una nova lectura de la Col·lecció en torn a les pràctiques artístiques desenvolupades entre 1890 i 2017. Estructurada en tres àmbits cronològics, la selecció d’obres explora les connexions i interseccions existens entre els contextos artístics loca, nacional i internacional.De dimarts a dissabte de 10.00 hores a 20.00 hores, i diumenges de 10.00 hores a 15.00 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: