Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

L’Obra Cultural Balear, l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Obra Cultural de Formentera i l‘Institut Menorquí d’Estudis, juntament amb una quinzena d’entitats més, han fet públic el manifest ‘La cultura imprescindible‘. El manifest compta amb centenars d’ahesions, però se’n necessiten moltes més!

  • Obert el termini d’adhesions
  • Obert el termini de recepció d’esmenes
  • Obert el termini de recepció de propostes sectorials
ADHERIU-VOS ARA!
Formulari d’adhesió
SETMANA PELS DRETS LINGÜÍSTICS
Xerrada de Gemma Sanginés

Amb motiu de la Setmana pels Drets Lingüístics, Gemma Sanginés Saiz realitzarà la xerrada “En català, sense problemes: eines per mantendre’s en català”.En els últims anys, la consciència lingüística dels parlants minorats s’ha mostrat insuficient per a resoldre situacions de conflicte lingüístic. Voler parlar en català no significa sempre saber fer-ho. Des de la psicologia aplicada, podem entendre la nostra conducta lingüística i tractar d’aprendre eines útils que ens ajuden a viure en català amb un bon nivell de salut, evitant el patiment, i oferint un modelatge adequat als altres parlants, produint així un efecte expansiu que millore la presència social del català.

Dilluns, 20 de juliol, a les 19.00 hores, en directe a través del YoutubeFacebook i Twitter de l’Obra Cultural Balear.

PROPOSTES CULTURALS
Fòrum OCB
Rafel Borràs Ensenyat pronunciarà la conferència titulada ‘Per fer front a la crisi socioeconòmica post covid-19: CAPGIRAR EL GUIÓ‘.
Dijous, 16 de juliol, a les 19.00 hores, a Can Alcover (C. de Sant Alonso, 24, Palma), o en directe a través del YoutubeFacebook i Twitter de l’Obra Cultural Balear.
Crestatx Poètic 2o2o
Crestatx Poètic és una mostra de la cultura en general que celebra enguany la seva vintena edició amb un homenatge a Joan Miró, Agustí Cladera ‘Florit i Joan Llabrés.Dimecres, 15 de juliol, a les 22.00 hores, a Sa Pobla.

Contes per adults
Patricia Picazo i Niu de Llibres organitzen un contacontes per adults: La Carta de la Señora Lina Hijos Noruegos. L’aforament és limitat i vos heu d’inscriure prèviament al telèfon 688 79 31 52.Dijous, 16 de juliol, a les 19.30 hores a Niu de Llibres (Carrer Pare Francesc Molina 37C, Palma).

Presentació de llibre
“Pedres que han de ser remogudes” ret un sentit homenatge a la narrativa negra des d’estils ben diferents. Es presenta a càrrec de l’autor, Jovi Seser, i M. Teresa Ferrer.Divendres, 17 de juliol, a les 20.00 hores, al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Presentació del llibre “Magaluf, més enllà del mite”
La Regidoria de Cultura de Son Servera i l’editorial Lleonard Muntaner organitzen la presentació del llibre “Magaluf, més enllà del mite”, a càrrec dels autors Tomeu Canyelles i Gabriel Vives, amb Margalida Ramis del GOB Mallorca.Divendres, 17 de juliol, a les 20.00 hores, al Teatre La Unió.

Llibreries a la fresca
La celebració de la Festa del Llibre a Palma arriba tres mesos després de viure un insòlit Sant Jordi confinat. El Gremi de llibreters de Mallorca organitza aquesta nova festa del llibre, “Llibreries a la Fresca”. L’esdeveniment tendrà lloc a sis places de Palma i a una d’Inca, on la Fundació hi participarà organitzant diversos recitals i concerts literaris.Dijous, 23 de juliol, a les 17.00 hores, a Plaça d’Espanya, Plaça Major, Plaça dels Patins, Plaça Alexander Fleming i Carrer Blanquerna.

Festa del llibre 2020
El Claustre de Santo Domingo d’Inca acollirà la setmana vinent la Festa del Llibre, organitzada conjuntament entre l’Ajuntament d’Inca i el Gremi de Llibreters amb la finalitat d’aquesta iniciativa és acostar la literatura als ciutadans i promoure la lectura.L’OCB d’Inca ha organitzat la lectura d’un manifest en defensa dels drets lingüístics i xeremiada. I també la presentació del llibre “Els hereus de la ira” de Jaume Armengol. Dijous, 23 de juliol, a les 18.00 hores, al Claustre de Sant Domingo d’Inca.

Poesart 2020
La terrassa del Teatre d’Artà acull la versió més intima del festival de poesia i música Poesart. Enguany celebra la seva vuitena edició i hi intervenen els poetes Víctor Gayà, Maria Rosa Llabrés, Llorenç Romera i Apol·lònia Serra. També hi participarà la cantautora Clara Fiol.Divendres, 24 de juliol, a les 21.00 hores, al Teatre d’Artà.

Festival Internacional de Música Vila de Santanyí
El VIII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí està organitzat i patrocinat per l’Ajuntament de Santanyí i la Associació d’Amics de la Música dels Illes Balears Aulos. Programa cinc concerts gratuïts del 16 de juliol al 4 d’octubre de 2020 en diferents espais del municipi, tant oberts com tancats. En aquesta vuitena edició del festival, l’artista resident és Menéndez Rojas, del qual podrà veure’s una exposició de pintura.
‘Turista zero’, el nou poemari d’Agnès Llobet
Documenta Balear ha presentat aquest dimecres el volum número cinc de la col·lecció 31D Poesia, el poemari d’Agnès Llobet titulat ‘Turista Zero‘. El poemari serà a les llibreries a partir del 21 de juliol i es presentarà aquest dijous 16 de juliol, a les 10.00 hores, a Can Alcover.
La Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament de les Balears (CONGDIB) ha llançat un manifest on s’hi posa en valor la necessitat urgent de continuar apostant per la cooperació i, com a mínim, que no es redueixin els fons que el Govern de les Illes Balears hi destina a cooperació per al desenvolupament.

Podeu llegir aquí el manifest, i també adherir-vos-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: