Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

Presentació de la pel·lícula ‘La mort de Guillem’
La pel·lícula sobre Guillem Agulló, ‘La mort de Guillem’, es va estrenar el passat mes d’agost en el Festival de Cinema de Màlaga. Aquesta pel·lícula conta la història de Guillem Agulló, jove antifeixista i independentista assassinat el 1993 al País Valencià per un grup de neonazis. Des de la seva mort, Guillem Agulló s’ha convertit en un símbol de lluita antifeixista als Països Catalans.

‘La mort de Guillem’, s’estrenarà a Palma el proper dimecres 30 de setembre, a Can Alcover – Espai de cultura, les 19.00 hores, i amb un aforament molt reduït. Per als interessats en assistir, podeu enviar un correu a activitats@ocb.cat

Posteriorment, el divendres dia 2 d’octubre, la pel·lícula també s’estrenarà a televisió, simultàniament a IB3, À Punt i TV3.

PROPOSTES CULTURALS
DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES
A Youtube hi ha disponible el vídeo de l’acte central del Dia Europeu de les Llengües, el qual va tenir lloc el passat 24 de setembre a la Seu del Parlament de les Illes Balears.A l’acte hi varen intervenir el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, i el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March. A continuació, el doctor Antoni Llabrés Fuster, professor titular de Dret Penal de la Universitat de les Illes Balears, hi va pronunciar la conferència: «Règim jurídic del plurilingüisme i drets lingüístics».

Passejades gastronòmiques
EL PAPER DE BEETHOVEN EN LA MÚSICA OCCIDENTAL
A càrrec del jove guitarrista i compositor porrerenc Jaume Rosselló Salleras, amb un aforament limitat per mantenir la distància de seguretat (per ordre d’arribada). En cas de mal temps, l’activitat es realitzarà al local social de l’ACP (aforament màxim 20 persones).Data: dissabte, 3 d’octubre de 2020
Hora: 20.00 h
Lloc: Pati de l’Església Parroquial (Porreres)

ARGANY, DOCEN, MARROIG & RÓDENAS COVER BAND
Els amants de la música negra tenen una cita a Can Gelabert de la mà de quatre músics amb moltes hores d’escenari. Revisaran clàssics del soul, el funk i el blues. Entrada gratuïta, i cal inscripció prèvia a cangelabertdelaportella@gmail.com indicant nom dels assistents i un telèfon de contacte.Data: dissabte, 3 d’octubre de 2020
Hora: 19.00 h.
Lloc: Can Gelabert (Binissalem)
Preu: gratuït

‘Els 3 tenors’ a l’Arxiu del Regne De Mallorca! 
Els tenors Joan Laínez, Joan Gabriel Riera i Jose Manuel Sánchez amb Francesc Blanco al piano presenten un repertori inspirat en el que varen popularitzar els anys 90 els tenors Carreras, Pavarotti i Domingo.Data: dissabte, 3 d’octubre de 2020
Hora: 19.00 h.
Lloc: Arxiu del Regne de Mallorca
Entrades: ticketib.com/events/els-3-tenors-a-palma

Souvenir
La companyia Souvenir d’espectacles presenta la seva nova creació col·lectiva sobre la Mallorca turística i corrupta, la qual s’estrenarà el proper dia 4 d’octubre a l’Auditori de Peguera. L’obra, dirigida per Joan Fullana, és una coproducció del Teatre Principal de Palma i estarà protagonitzada por Bel Albertí, Biel Morro, Vicente Villó i Mar Fiol.Data: diumenge, 4 d’octubre de 2020
Hora: 19.00 h.
Lloc: Auditori de Peguera (Calvià)
Preu: 10 €

Biblioteca de Cultura Artesana

Malgrat les circumstàncies actuals, a la BCA han tot el possible per continuar amb el seu programa d’activitats, tot i haver hagut de modificar-se i adaptar-se a la situació i les mesures de seguretat actuals.

El Club de lectura torna la Biblioteca Joan Alcover

Després de l’aturada forçada del Club de lectura per mor de la Covid-19, torna aquest mes a la Biblioteca i ho fa amb ‘Duelo de alfiles’, el llibre de Vicente Valero que no vàrem poder comentar el passat mes de març. Si no l’heu llegit o el voleu rellegir, a la Biblioteca teniu exemplars disponibles.

La sessió, prevista per divendres 25 de setembre, a les 19.00 h, i dirigida per Ramona Pérez, seguirà realitzant-se a la sala infantil de la Biblioteca, respectant en tot moment les mesures sanitàries i de prevenció.

Us recomanam que confirmeu la vostra assistència al telèfon 971 22 59 00 – Ext. 3631.

Euskal Herria a l’abast de tothom

Des de l’Euskal Etxea ARTEA de Mallorca vos presentam, un any més, la nostra oferta d’activitats. Recordau que totes les activitats que oferim són gratuïtes per a les persones que siguin sòcies de l’OCB.

Inscripcions per WhatsApp: 655 79 21 36
Preu: 150 € (gratuït per a socis de l’OCB)

L’Obra Cultural Balear, l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Obra Cultural de Formentera i l‘Institut Menorquí d’Estudis, juntament amb una quinzena d’entitats més, han fet públic el manifest ‘La cultura imprescindible‘. El manifest compta amb centenars d’ahesions, però se’n necessiten moltes més!

  • Obert el termini d’adhesions
  • Obert el termini de recepció d’esmenes
  • Obert el termini de recepció de propostes sectorials
ADHERIU-VOS ARA!
Formulari d’adhesió
Bústia dels Drets Lingüístics

Un servei que ha de servir per a la defensa i protecció dels drets lingüístics de la ciutadania de les Illes Balears.

+ info: www.bustiadretslinguistics.cat

+ info

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: