Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

Fòrum OCB
‘SUS CULTURA!, 15 propostes per la llengua, la cultura i la cohesió social a les Balears’, amb Tomeu Martí i Florit, dinamitzador cultural, escriptor i director del dBalears i Ona Mediterrània.

Dijous 18 de març de 2021, a les 19.00 hores, al canal de Youtube i a la pàgina de Facebook de l’Obra Cultural Balear.

[EMISSIÓ EN DIRECTE PROGRAMADA PER AL 18 DE MARÇ, A LES 19.00 HORES]
Podeu tornar a veure la sessió de dijous passat fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.

‘Acollim en català. Idees per a un pla municipal d’acolliment lingüístic’, amb Catalina Amengual.

CinemaCat
Des de l’OCB s’han reprès les tasques de col·laboració amb CineCiutat, entre d’altres entitats públiques i privades que també hi donen suport, per tal de mantenir una oferta constant de pel·lícules en català (VO i VOSC) a les seves sales. I ho feim donant suport als cicles de CineCiutat Nins i al cicle d’El documental del mes.
Documental del mes

Propera projecció: 30 de març del 2021
Títol: ‘THE LETTER’, de Maia Lekow i Christopher King (2019)
Durada: 82 min.
Lloc: Kenya
Llengua: Anglès i suahili
Subtítols: català

CineCiutat Nins

Propera projecció: 27 i 28 de març del 2021
Títol: El cargol i la balena (2019)
Durada: 27 min.
Llengua: (original en anglès), doblada en català

Entrades ‘El caragol i la balena’
Combat de glosat de picat
Combat de glosat de picat, a Alcúdia, en el qual hi participaran glosadors de Mallorca (Alicia Olivares ‘De sa Creveta’, Mateu Matas ‘Xurí’ i Antoni Viver ‘Mostel’) i de Menorca (Xavi Triay, Vicenç Marí, Sergi Vinent i el sonador Ismael Moll ‘Pelé’). Presentació a càrrec de Felip Munar.

Lloc: Auditori d’Alcúdia
Data: dissabte, 20 de març, a les 19.00 hores
Organitza: Associació Glosadors de Mallorca, l’OCB d’Alcúdia i l’Ajuntament d’Alcúdia
Entrada amb invitació [971 89 71 85]

2n Premi Sant Jordi Artístic i Literari Catalunya Itàlia
Teatre Principal
Oferta per a socis OCB
+ info / entrades
Agrupació Cultural de Porreres
50 aniversari
“Aquest any que hem començat és especial per a la nostra entitat. L’Agrupació Cultural compleix 50 anys! ‘Cinquanta anys abastint somnis, debanant mots, trescant pel camí de l’amor per la cultura’ que bé es mereixen ser celebrats. La pandèmia que estam vivim ens ha fet repensar i reprogramar més de dues vegades les activitats que amb molta il·lusió hem organitzat per a dur a terme al llarg de l’any 2021 i que volem compartir amb tots vosaltres.
Si la situació segueix millorant anirem tancant dates i llocs on celebrarem els diferents actes. Vos informarem oportunament.
Per vestir-nos de gala l’artista Porrerenc Miquel Morlà ens ha dissenyat un logotip del 50è anivesari, amb les paraules d’Agnès Vanrell, membre del grup de poesia Tallats de Lluna.

T???? ?? ????? ??? ??????? ?? ?? ?????????????. Amb la col·laboració de les bodegues Mesquida Mora, posarem a la venda una col·lecció de botelles de vi commemoratives del 50è aniversari amb una etiquetatge especial realitzat a partir del logotip. Volem oferir-vos l’oportunitat d’adquirir una o vàries botelles al preu de 9’50 €/unitat. Podeu fer la reserva a través del correu agrupacioculturalporreres@gmail.com indicant nom, llinatges i nombre de botelles que voleu encarregar.

Esperem aquest any poder omplir de cultura els racons de Porreres acompanyats de tots vosaltres.

Salutacions,

Joana Mora, Presidenta Agrupació Cultural de Porreres”

Ca s’Artiller
Muro
Bon dia Amics de ca s’Artiller,

Reprenem les activitats culturals amb tota la reserva que es deriva de les normes Covid 19, mascareta, distància social, neteja de mans i limitació d’assistència.

Diumenge dia 14 de març actual a les 18,30 el compositor, guitarrista i concertista internacional, DAMIÀ TIMONER, oferirà el recital LA GUITARRA MEDITERRÀNIA, amb introducció i presentació de Llorenç Cloquell “Màgic”.

Les reserves hauran de ser per mail o Whatsapp, tal com indica el cartell. En cas que l’assistència excedís la cabuda de la sala, es podrà fer una segona funció a les 20.00 h. Com sempre, amb taquilla inversa.
#Germanies500
Pau, Justícia i Germania
Pac qui deu
Taula rodona amb Margalida Bernat, Bartomeu Mestre i Antoni Mas.
Data: 28 de març de 2021, a les 11.30 h
Lloc: Ca’n Torró, Alcúdia
Aforament limitat: 971 54 73 11
Organitza: delegació de l’Obra Cultural Balear a Alcúdia i Fundació Biblioteca d’Alcúdia Ca’n Torró.

germanies500.cat

La web conté tota la informació relacionada i una agenda actualitzada a diari amb els actes i esdeveniments que s’hi van sumant a la commemoració del 500 anys de les Germanies.

Anar a la web >>

Adhesió al manifest
Binissalem
Arxiu del Port de Tarragona
Esdeveniment virtual
La pell de l’Arxiu. La creació de la instal.lació refotogràfica ‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’.

Conferència virtual i visual tendrà lloc el dimarts, 23 de març, a les 19.00 hores, a través del compte de Youtube de l’Arxiu del Port de Tarragona.

CINEMA LLIURE CONNECTA
#noutalent #talks #catàleg #residència
Cinema Lliure Connecta és un conjunt de propostes gratuïtes adreçades a futurs i futures cineastes que inicien el seu camí cap al món professional:

TALKS | Xerrades online i presencials amb cineastes de renom de Catalunya, les Balears i Occitània. Adreçades a estudiants de cinema, ex-estudiants i persones interessades a conèixer de prop els oficis del cinema. Les xerrades se celebraran a l’abril-maig del 2021.

CATÀLEG | Directori de futurs i futures cineastes de Catalunya, les Balears i Occitània que inicien el seu camí cap al món professional. És una iniciativa adreçada a estudiants de cinema dels últims dos cursos i cineastes que fa menys de dos anys que han acabat els estudis. Inscripcions obertes al Catàleg a partir d’abril del 2021.

RESIDÈNCIA | Programa d’acompanyament amb professionals de renom adreçat a joves cineastes per desenvolupar un projecte cinematogràfic col·lectiu. Poden optar a la Residència Connecta els i les estudiants de cinema i audiovisuals dels últims dos cursos i aquells i aquelles que fa menys de dos anys han acabat els estudis que s’hagin inscrit prèviament al CATÀLEG CONNECTA. Convocatòria per optar a la Residència: setembre del 2021.

+ info / inscripcions
OCBtv
Al canal de Youtube de l’OCB (OCBtv) podeu tornar a veure qualsevol de les videoconferències realitzades en el darrer any, en el qual algunes de les activitats que no es podien realitzar de forma presencial degut a les restriccions per la pandèmia s’han realitzat a les xarxes socials.

Totes elles queden penjades al compte OCBtv, en públic, perquè les puguis tornar a veure en qualsevol moment.

Anar a OCBtv
Aconsegueix el teu!
Torna el #MapaBallester, el mapa dels Països Catalans, de la mà de ‘Reeixida’. Des de la Federació Llull, formada per l’OCB, Òmnium i ACPV, col·laboram perquè el mapa torni a lluir per tot arreu.

Sota la imputació de propaganda il·legal, l’editor Joan Ballester i Canals (1913-1980) va rebre multes i petició de cinc anys de presó, per editar el mapa que ara ha decidit reeditar la Fundació Reeixida.

Palma també es pot adquirir a la Llibreria Quart Creixent.

Botiga
L’Obra Cultural Balear, l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Obra Cultural de Formentera i l‘Institut Menorquí d’Estudis, juntament amb una quinzena d’entitats més, han fet públic el manifest ‘La cultura imprescindible‘. El manifest compta amb centenars d’ahesions, però se’n necessiten moltes més!
Formulari d’adhesió
Bústia dels Drets Lingüístics
La Bústia dels Drets Lingüístics de l’Obra Cultural Balear és un recurs a l’abast de la ciutadania per a la defensa i protecció dels seus drets lingüístics.
Només heu d’omplir el formulari amb la vostra consulta o reclamació.
+ info
  • Palma: a Can Alcover – Espai de Cultura
  • Palma: a la llibreria Quart Creixent
  • Inca: a la llibreria Espirafocs
  • Manacor: a Can Lliro
  • Demana-les també a la teva delegació de l’OCB
Regala compromís, regala OCB!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: