Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

Fòrum OCB
Primavera 2021

L’Obra Cultural Balear celebra la participació de les primeres sessions del Fòrum OCB Primavera. Més de 500 persones han participat durant el mes de març a les ponències que ha organitzat l’entitat de manera telemàtica i que s’han difós per les seves xarxes socials.

Les conferències, que tenen una durada d’una hora, es poden consultar al seu canal i, fins el mes de juliol, cada dijous n’hi haurà una de nova sobre els tres eixos de l’entitat: llengua, cultura i país, i també enguany Germanies, en commemoració del 500 aniversari.

Nova sessió del Fòrum OCB​: ‘Masclisme i cultura jurídica’, amb Caterina Canyelles i Gamundí, doctora en Antropologia Social i Cultural, i Enginyera Tècnica en Informàtica de Gestió. Presentació a càrrec de Margalida Capellà, professora de Dret Internacional Públic de la UIB.

Dijous 22 d’abril, a les 19.00 hores, a Can Alcover i en directe a través de les xarxes socials de l’OCB.

Podeu tornar a veure la sessió ‘PAC QUI DEU’, amb Antoni Rodríguez, fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió ‘LLENGUA I MITJANS DE COMUNICACIÓ’, amb Toni Lluís Reyesfent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió ‘PAÍS VALENCIÀ ARA’, amb Toni Gisbert, fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió ‘SUS CULTURA!, 15 propostes per la llengua, la cultura i la cohesió social a les Balears’, amb Tomeu Martífent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió ‘Acollim en català. Idees per a un pla municipal d’acolliment lingüístic’, amb Catalina Amengual, fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió “Les Germanies (1521-1523) una història vigent ¿què en podem aprendre?”, amb Guillem Morro, fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Anar a OCBtv
SANT JORDI 2021

L’Obra Cultural Balear fa una crida als seus socis, amics i a  la ciutadania en general perquè exhibeixi la ‘Rosa dels Drets Lingüístics‘ durant la diada de Sant Jordi 2021.

Feim un convit dirigit a tots els nostres conciutadans perquè aquest divendres, 23 d’abril, llueixin la ‘Rosa dels Drets Lingüístics’ per mostrar el rebuig a les discriminacions per raó de llengua i la solidaritat amb les víctimes d’aquestes discriminacions.

La ‘Rosa dels Drets Lingüístics’ es podrà adquirir a Can Alcover (c. de Sant Alonso, 24, Palma) així com alguna de les parades de venda de llibres que hi haurà per Ciutat i a les delegacions de l’OCB a tot Mallorca.
??  SANT JORDI A CAN ALCOVER

De les 11h a 14h activitats per infants amb 9Circ:

? Contacontes
?‍♂️ Malabars
? Música

2n Enfilall de Lectures
Alaró
Campos
Pollença
Felanitx
Joves de Mallorca per la Llengua
Micro obert de poesia
a Can Alcover
Recital de poesia organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua.Inscripcions al correu jovesllengua@gmail.com

Dia 22 d’abril, a les 18.00 hores, a Can Alcover (c. de Sant Alonso, 24; Palma)

#Germanies500
La web conté tota la informació relacionada i una agenda actualitzada a diari amb els actes i esdeveniments que s’hi van sumant a la commemoració del 500 anys de les Germanies.
germanies500.cat
Col·lecció ‘Terra d’Argensa’
Col·lecció ‘Terra d’Argensa’, editada per l’Obra Cultural Balear i Lleonard MUntaner Editor:

UIB
Diploma Universitari de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics
Títol propi de la UIB (6 ECTS)
El 3 de maig arrenca la segona edició del Diploma universitari de Legislació lingüística i drets lingüístics que organitza la FUEIB. Està dirigit per Antoni Llabrés i Maria Ballester, professors del Departament de Dret Públic, i s’hi abordaran temes com l’oficialitat de les llengües i les seves conseqüències, el model lingüístic constitucional, el règim juridicolingüístic a les Balears…

Les sessions a Mallorca seran presencials (Edifici Sa Riera, de la UIB) i per als estudiants de MenorcaEivissa i Formentera es podran seguir via Zoom, cada dilluns del mes de maig a partir de les 16.00 h.

El termini de matrícula finalitza dia 27 d’abril.

Inscripcions
Paraula
Voluntariat lingüístic
L’associació Paraula Centre de Serveis Lingüístics gestiona el programa de parelles lingüístiques ‘Amb tu, en català‘, que consisteix a posar en contacte una persona que sap parlar català amb una altra que l’ha començat a aprendre i vol agafar confiança i fluïdesa a l’hora de parlar-lo. Els voluntaris que s’inscriuen a la campanya es comprometen a compartir 10 hores de conversa.

Paraula us demana que difongueu el programa de voluntariat lingüístic o que us animeu a fer-vos-en voluntaris perquè totes les persones que vulguin consolidar el català parlat no quedin sense rebre el suport necessari.

Ara mateix, per la situació sanitària actual, les trobades de conversa es fan en un espai exterior o de manera virtual, segons el que vulguin els voluntaris que conformen la parella lingüística.

Per inscriure’s al programa accediu a www.paraula.cat. Si en voleu més informació, podeu telefonar al 971 76 13 01 o al 609 48 24 90.

Fundació Baleària

[Menorca]

La Fundació Baleària vos convida a visitar l’exposició col·lectiva ‘Roncadors Moixos’, a l’Espai Sant Josep de Ciutadella, del 30 de març al 24 d’abril.

Trobareu obres d’artistes de procedència molt diversa, d’arreu de les Illes Balears i de la Península. Tots s’han deixat inspirar per aquests animalets que tanta companyia ens fan; la màgia de l’art al
servei de la figura del moix.

[Eivissa]
Concert de clàssica

Ein Deutsches Requiem (1868) Op. 45 de Johannes Brahms (1833-1897)

El Rèquiem alemany conté part de la música més inoblidable i commovedora del compositor. Una de les més inspirades obres de Johannes Brahms en la seva versió original amb acompanyament de piano a 4 mans.

Reservau les vostres entrades fent clic aquí.

PalmaCultura

PEPET I MARIETA presenten: “La vacuna”

Organitza: Manangelment Musical
Lloc: Teatre Municipal Mar i Terra (Palma)
Data: divendres 23 d’abril de 2021, a les 19.00 h

Entrades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: