Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

Amb motiu de la propera campanya de Renda 2020, vos recordam que les quotes de soci de l’Obra Cultural Balear són deduïbles a la declaració de renda. Per això, és necessari que reviseu les deduccions aplicables abans de confirmar l’esborrany de la declaració.
En concret, es tracta de la deducció autonòmica per donacions a determinades entitats que tenguin per objecte el foment de la llengua catalana, que preveu una deducció del 15% de les donacions dineràries que es facin durant el període impositiu, fins al límit del 10% de la quota íntegra autonòmica, a entitats que tenguin per objecte el foment de la llengua catalana, com és el cas de l’OCB.
AGENDA OCB
Llei de Normalització Lingüística
35 anys

El 29 d’abril de 2021 es compleixen 35 anys de l’aprovació de la Llei de Normalització Lingüística per part de la totalitat dels membres del Parlament de les Illes Balears.

Des de l’OCB hem publicat una declaració per fer balanç d’aquests 30 anys, i fer una mirada al futur, al futur de la “normalitat lingüística”.

Vídeo: Josep de Luis, president de l’OCB.

Fòrum OCB
Primavera 2021

L’Obra Cultural Balear celebra la participació de les primeres sessions del Fòrum OCB Primavera. Més de 500 persones han participat durant el mes de març a les ponències que ha organitzat l’entitat de manera telemàtica i que s’han difós per les seves xarxes socials.

Les conferències, que tenen una durada d’una hora, es poden consultar al seu canal i, fins el mes de juliol, cada dijous n’hi haurà una de nova sobre els tres eixos de l’entitat: llengua, cultura i país, i també enguany Germanies, en commemoració del 500 aniversari.

Nova sessió del #FòrumOCB​: ‘DIVERSITAT LINGÜÍSTICA I COHESIÓ SOCIAL, per un marc intercultural equitatiu’, amb Isidor Marí (1949) sociolingüista i músic.

Dijous 29 d’abril, a les 19.00 hores, a Can Alcover i en directe a través de les xarxes socials de l’OCB.

Anar a OCBtv
Campos
Petra

“Màgia, bruixeria i superstició a la pagesia de Mallorca”, conferència a càrrece de Rafel Perelló, investigador de la cultura popular.

30 d’abril, a les 19.00 hores, a Can Real (c. de l’Hospital, Petra)

Reserves al 644 19 63 16 [aforament reduït]

Santa Maria del Camí
Revoltes populars i memòria històrica
Les presentacions de llibres es faran a ca s’Apotecari (Santa Maria del Camí).
Alcúdia
Antoni M. Ques

Acte de reconeixement i memòria organitzat per l’OCB d’Alcúdia.

Dissabte, 15 de maig, a les 19.00 hores, a l’Auditori d’Alcúdia. Xerrada a càrrec de Lila Moner (historiadora), Joan Juan Saurina (investigador), i en concert Biel Majoral i Mateu “Xurí”.

Entrada gratuïta, recollida a l’auditori.

MALLORCA LLIURE DE PRECARIETAT JUVENIL

Dissabte, primer de maig, a les 11.30 hores a Can Alcover (Palma)

Organitza: Mallorca Lliure

#Germanies500
La web conté tota la informació relacionada i una agenda actualitzada a diari amb els actes i esdeveniments que s’hi van sumant a la commemoració del 500 anys de les Germanies.
germanies500.cat
Paraula
Voluntariat lingüístic
L’associació Paraula Centre de Serveis Lingüístics gestiona el programa de parelles lingüístiques ‘Amb tu, en català‘, que consisteix a posar en contacte una persona que sap parlar català amb una altra que l’ha començat a aprendre i vol agafar confiança i fluïdesa a l’hora de parlar-lo. Els voluntaris que s’inscriuen a la campanya es comprometen a compartir 10 hores de conversa.

Paraula us demana que difongueu el programa de voluntariat lingüístic o que us animeu a fer-vos-en voluntaris perquè totes les persones que vulguin consolidar el català parlat no quedin sense rebre el suport necessari.

Ara mateix, per la situació sanitària actual, les trobades de conversa es fan en un espai exterior o de manera virtual, segons el que vulguin els voluntaris que conformen la parella lingüística.

Per inscriure’s al programa accediu a www.paraula.cat. Si en voleu més informació, podeu telefonar al 971 76 13 01 o al 609 48 24 90.

Felanitx
Fundació Baleària
Concert de clàssica

Ein Deutsches Requiem (1868) Op. 45 de Johannes Brahms (1833-1897)

El Rèquiem alemany conté part de la música més inoblidable i commovedora del compositor. Una obra de Johannes Brahms en la seva versió original amb acompanyament de piano a 4 mans.

Reservau les vostres entrades aquí.

Col·lecció ‘Terra d’Argensa’
Col·lecció ‘Terra d’Argensa’, editada per l’Obra Cultural Balear i Lleonard MUntaner Editor:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: