Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

Fòrum OCB
Primavera 2021
L’Obra Cultural Balear celebra, un any més, el Fòrum OCB de Primavera. Un seguit de conferències, d’una durada inferior a una hora, que es poden tornar a veure al canal de Youtube de l’OCB i que, fins el mes de juliol, cada dijous n’hi haurà una de nova sobre un dels tres eixos de l’entitat: llengua, cultura i país, i també enguany Germanies, en commemoració del 500 aniversari.
Dijous 27 de maig ales 19.00 hores, Marcel Mauri participarà del Fòrum OCB des de Can Alcover i en directe a través de les xarxes socials de l’OCB. Podeu accedir a l’emissió en directe fent clic aquí.
Inscripcions per assistir presencialment: ocb@ocb.cat
Pots tornar a veure la sessió anterior del #FòrumOCB, ‘HISTÒRIA DEL PAÍS A TRAVÉS DE L’ARXIU HISTÒRIC D’EIVISSA I FORMENTERA‘, amb Fanny Tur, al canal de YouTube i a la pàgina de Facebook de l’OCB.
Anar a OCBtv
Campos

“Campos sempre, groc aspriu”: ruta Damià Huguet

La debilitat de Damià Huguet pel seu poble, Campos, és molt gran. L’ha poetitzada i situada dins la mediterrània. Farem una passejada pels carrers de la vila i trobarem versos entre aquelles pedres ancestrals.

A càrrec de Pau Vadell i Joan Tomàs Martínez i amb la participació de Miquel Cardell, Damià PonsSebastià Alzamora, entre molts d’altres. Dissabte 29 de maig, a les 10.30 hores, a la Plaça de l’Estació (Campos)
– ENTRADES EXHAURIDES –
Muro

CA S’ARTILLER: ara que sembla que la situació va millorant, a poc a poc anirem reprenent les activitats culturals.

Diumenge 30 de maig, a les 11.00 hores, tendrem una MATINAL LITERARI-MUSICAL. La pròpia autora del llibre i l’escriptor Bernat Nadal, autor del pròleg, presentaran el llibre NI CEL NI SOMNI, de Catalina Bordoy, amb música i gloses de BATECS D’ENYORANÇA, amb Joan MuñozAntonia Nicolau “Pipiu” i Toni Nadal “Duro”.

Manacor

Presentació de ‘El fill del xofer‘, de Jordi Amat. Ascens i caiguda del periodista i advocat Alfons Quintà: un relat magistral sobre les clavegueres del poder a Catalunya. Hi intervindran Jordi Amat, Jaume Claret i Daniel Capó.

Dissabte 29 de maig, a les 12.30 hores, al Claustre de Sant Vicenç Ferrer (Manacor).

Inca

XXII Jornades d’Estudis Locals d’Inca
– Data límit d’inscripció: 12 de novembre
– Presentació de les XXII Jornades d’Estudis Locals: 26 i 27 de novembre
– Termini de presentació de les comunicacions: 15 de desembreRequisits i condicions:
– Comunicacions originals i inèdites
– Tema: que tracti sobre Inca des de qualsevol camp d’investigació
– L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament es compromet a l’edició de les comunicacions seleccionades finalmentConsulta les bases completes fent clic aquí.

Llubí

Exposició: ‘La Festa del Siurell, de Llubí a la Unió Europea‘.

Oberta els dies 22, 23, 29 i 30 de maig, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, a l’Edifici Municipal Sa Farinera (Llubí).

Pep Gimeno el ‘Botifarra’
concert amb descompte per a socis de l’OCB

El popular ‘cantaor’ valencià Pep Gimeno el ‘Botifarra’ interpretarà el seu repertori habitual, format per jotes, fandangos, cants de batre, masurques, havaneres, malaguenyes, romanços, però sobretot, en aquest concert, traurà aquella caixa de cintes de casset que començà a gravar als 13 anys, i recuperarà peces inèdites d’eixa gent gran que tant ens ha aportat. Actuarà a Palma el divendres 11 de juny, a les 20.00 h.

El codi de descompte per a les entrades és: Obra.Cultural

Les entrades es poden adquirir a través del web de Trui.

A més, a Palma pujarà a l’escenari la mallorquina Clara Fiol, de Marala. “Que la gent jove reivindique la música tradicional, m’aborrona! Ai, si alçaren el cap la tia Milieta i companyia! Que fort!”
Entrades
Petra

Projecte Assac presenta #anamassac, una proposta musical emergent, amb Sebastià Llabrés, Carles Planells i Càndid Trujillo. Dins la programació Maig Musical del Teatre de Petra.

Dissabte 29 de maig, a les 19.00 hores. Podeu adquirir les vostres entrades a ticketib.com.

Espectacle adreçat a tots els públics, pensat per a cantar el calendari festiu popular i tradicional. Un concert versàtil i adaptable a les circumstàncies en quant a espai i repertori.
Entrades
Ciutadella
El 5 de juny, a les 20.00 hores, es presenta a Ciutadella el poemari ‘Anatòlia o el viatge de fer i desfer trunyelles’, publicat per l’escriptora Apol·lònia Serra a l’editorial Ifellbook.

El Centre Cultural Can Saura (Ciutadella) acollirà la lectura dramatitzada dels poemes del llibre publicat l’any 2020, el qual compta també com a padrina jove amb l’escriptora Maria Antònia Oliver, qui també n’ha fet el pròleg.

Organitzat per l’Obra Cultural Balear, amb el suport de la Fundació Baleària. L’aforament és limitat, i es regirà per ordre d’arribada.

Manifest
amb el suport de la Federació Llull
El Temps de les Arts prepara, per al dia 20 de juny, l’acte de lliurament dels Premis El Temps de les Arts. Es tracta d’uns guardons que han creat, de manera conjunta, el portal web El Temps de les Arts, la Xarxa Vives d’Universitats i la Federació Llull, integrada per Òmnium Cultural, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià.
Llegir manifest
Adherir-se al manifest
Acció Cultural del País Valencià
50 aniversari

L’any 1971 va nàixer Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per a promocionar la llengua i la cultura.

«Ara que complim cinquanta anys, volem celebrar el camí recorregut i el futur esperançador. I volem fer-ho amb ambició: reunint grans veus que canten en valencià, conformant un llegat musical que rendisca tribut a qui va obrir el camí i, alhora, desperte la fam de música i de cultura de noves generacions». Aquest llegat és el Mural Sonor.

Verkami del projecte
#Germanies500
La web conté tota la informació relacionada i una agenda actualitzada a diari amb els actes i esdeveniments que s’hi van sumant a la commemoració del 500 anys de les Germanies.
germanies500.cat
Paraula
voluntariat lingüístic
L’associació Paraula Centre de Serveis Lingüístics gestiona el programa de parelles lingüístiques ‘Amb tu, en català‘, que consisteix a posar en contacte una persona que sap parlar català amb una altra que l’ha començat a aprendre i vol agafar confiança i fluïdesa a l’hora de parlar-lo. Els voluntaris que s’inscriuen a la campanya es comprometen a compartir 10 hores de conversa.

Paraula us demana que difongueu el programa de voluntariat lingüístic o que us animeu a fer-vos-en voluntaris perquè totes les persones que vulguin consolidar el català parlat no quedin sense rebre el suport necessari.

Ara mateix, per la situació sanitària actual, les trobades de conversa es fan en un espai exterior o de manera virtual, segons el que vulguin els voluntaris que conformen la parella lingüística.

Per inscriure’s al programa accediu a www.paraula.cat. Si en voleu més informació, podeu telefonar al 971 76 13 01 o al 609 48 24 90.

Fundació Baleària

Exposició de Josep Vallribera, ‘META POÈTIC’, a Can Gelabert (Binissalem).

L’exposició compta amb el suport de la Fundació Baleària i romandrà oberta fins el 29 de juny, de dilluns a divendres de 15.30 a 21.00 hores i dissabtes de 10.00 a 13.00 hores.

Concert
presentació de disc
Fons Matilde Escalas (Palma, 1870 – 2 de febrer de 1936)
  • José Manuel Sánchez – tenor
  • Francesc Blanco – piano

Un dels pocs fons íntegrament format pel corpus d’una dona compositora que el 2021 sortirà a la llum amb la recuperació de la seva música enregistrada i també amb varis concerts en viu.Podeu reservar les vostres entrades aquí.

Bústia dels Drets Lingüístics
La Bústia dels Drets Lingüístics de l’Obra Cultural Balear és un recurs a l’abast de la ciutadania per a la defensa i protecció dels seus drets lingüístics.
Només heu d’omplir el formulari amb la vostra consulta o reclamació.
+ info
Amb motiu de la propera campanya de Renda 2020, vos recordam que les quotes de soci de l’Obra Cultural Balear són deduïbles a la declaració de renda (un 15 % de la quota annual). Per això, és necessari que reviseu les deduccions aplicables abans de confirmar l’esborrany de la declaració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: