Agenda setmanal de l’Obra Cultural Balear

BON DIA (Els Pets) – Swingcat i Mary Paxanga [VIDEOCLIP OFICIAL]

?

Enllaç al vídeo
PREMI SAMBORI
L’Obra Cultural Balear convoca el 2n Premi Sambori OCB, el premi escolar de narrativa té per objectiu promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts de les Illes Balears. La convocatòria inclou tots els centres públics, concertats i privats.
Podeu trobar les bases clicant aquí.
DESCOMPTE SOCIS OCB

Gràcies a l’acord entre l’Obra Cultural Balear i l’Auditòrium de Palma, els socis compten amb un 10 % de descompte amb el codi ocb1962

OCB Campanet

Els senyals de trànsit del poble de Campanet fa molts d’anys que estan rotulades en català. L’equip de govern actual ha decidit rotular també en castellà per consell de la policia i complir amb la llei.

La Delegació de l’OCB ha escrit una carta a la batlessa en la qual se li explica com “la institució que presidiu incompleix la Llei de normalització lingüística” i “en uns moments en què la supervivència de la nostra llengua exigeix més esforços que mai, tant per part dels particulars com dels organismes públics, una actuació com aquesta suposa un pas enrere que només es pot justificar com una negligència”. Finalment, demanen que es rectifiqui aquesta equivocació.

Presentació de Músiques a Mallorca

L’associació U Camp de l’Oca presenta un disc amb prop de 150 tonades tradicionals. El disc recull tonades i altres cançons populars de sa Pobla, Manacor, Alcúdia, Muro, Artà i Pollença.

Dissabte 15 de febrer, a les 18.30 hores, a Can Alcover – Espai de Cultura.

Projecció del documental El Psan i L’independentisme Català

El 2018 es van celebrar 50 anys de la fundació del PSAN i per a commemorar-ho s’ha presentat un ambiciós projecte documental, dividit en dues parts, que recull la història d’aquest partit, desaparegut el 2015, vital en el moviment independentista modern. El primer dels films, recull els primers 25 anys de trajectòria de la formació, del 1968 a 1993.

Divendres 14 de febrer, a les 19.00 hores, a Can Alcover – Espai de Cultura.

Campos

L’OCB de Campos acull la presentació del llibre La cuina del tradicionari, de Tomeu Arbona i Miquel Calent. Presentaran l’acte juntament amb Joana M. Serra.

Divendres 7 de febrer, a les 20.00 hores, al local de l’OCB de Campos (C/ Bisbe Tallades, 6).

Calvià

La delegació de Calvià organitza unes matances a Can Ros, una finca del municipi que obre les portes per a qui vulgui apuntar-se a conèixer una de les tradicions més arrelades de Mallorca.

Dissabte 8 de febrer, a les 8.00 hores, a la Finca de Can Ros.

Manacor

Organitzat per l’Obra Cultural Balear de Manacor i emmarcat dins la programació dels Dilluns de l’Obra, el periodista Joan Barceló Bauçà oferirà la conferència “El calendari, la meteorologia d’aquí i la mare que la va parir. Del calendari al refranyer”.

Ens parlarà de la desmitificació del temps com a informació televisiva i el seu impacte social, així com dels calendaris i la meteorologia rural.

Dilluns 10 de febrer, a les 20.00 hores, a l’Espai Na Camel·la (Manacor).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: