Agenda setmanal de l’OCB

Fòrum OCB
Primavera 2021
L’Obra Cultural Balear celebra la participació de les primeres sessions del Fòrum OCB Primavera. Més de 500 persones han participat durant el mes de març a les ponències que ha organitzat l’entitat de manera telemàtica i que s’han difós per les seves xarxes socials.

Les conferències, que tenen una durada d’una hora, es poden consultar al seu canal i, fins el mes de juliol, cada dijous n’hi haurà una de nova sobre els tres eixos de l’entitat: llengua, cultura i país, i també enguany Germanies, en commemoració del 500 aniversari.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ‘PAC QUI DEU’, D’ANTONI RODRÍGUEZ
15 D’ABRIL A LES 19.00 HORES, AL CANAL DE YOUTUBE I A LA PÀGINA DE FACEBOOK DE L’OBRA CULTURAL BALEAR
Podeu tornar a veure la sessió ‘LLENGUA I MITJANS DE COMUNICACIÓ’, amb Toni Lluís Reyesfent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió ‘PAÍS VALENCIÀ ARA’, amb Toni Gisbert, fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió ‘SUS CULTURA!, 15 propostes per la llengua, la cultura i la cohesió social a les Balears’, amb Tomeu Martífent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió ‘Acollim en català. Idees per a un pla municipal d’acolliment lingüístic’, amb Catalina Amengual, fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Podeu tornar a veure la sessió “Les Germanies (1521-1523) una història vigent ¿què en podem aprendre?”, amb Guillem Morro, fent clic aquí o a la imatge que hi ha devora.
Anar a OCBtv
Formació
elteunegoci.cat
Aprèn a crear i editar un lloc web per a petits negocis. Un projecte de la Fundació puntCAT, amb la col·laboració del Consorci per la Normalització Lingüística, la Federació Pimem, la Fundació Bit i l’Obra Cultural Balear.

Aquí teniu l’enllaç per a fer la inscripció:
– 12, 19 i 26 d’abril de 10.00h a 12.00h: http://ja.cat/dies12-19-26
– 15, 22 i 29 d’abril de 13.130h a 15.30h: http://ja.cat/dies15-22-29

SANT JORDI 2021
2n Enfilall de Lectures
OCB Alaró
Campos
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
Inscripcions
Setmana Literària
Felanitx 2021
Presentació de llibre a Alaró
CABUDA LIMITADA – INSCRIPCIONS: BIBLIOTECA@AJALARO.NET
Joves de Mallorca per la Llengua
Micro obert de poesia
a Can Alcover
Recital de poesia organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua.

Inscripcions al correu jovesllengua@gmail.com

Dia 22 d’abril, a les 18.00 hores, a Can Alcover (c. de Sant Alonso, 24; Palma)

PalmaCultura
PEPET I MARIETA presenten: “La vacuna”

Organitza: Manangelment Musical
Lloc: Teatre Municipal Mar i Terra (Palma)
Data: divendres 23 d’abril de 2021, a les 19.00 h

Entrades
#Germanies500
La web conté tota la informació relacionada i una agenda actualitzada a diari amb els actes i esdeveniments que s’hi van sumant a la commemoració del 500 anys de les Germanies.
germanies500.cat
“Primavera Mallorquina”
90è aniversari proclamació II República
UIB
GRESIB
El cicle de conferències ‘La planificació lingüística‘, organitzat pel Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB) es farà en quatre conferències en línia, totes elles en dimecres a les 19 h.

La primera serà el 21 d’abril, a càrrec de Joan Melià: «La planificació lingüística»; la segona serà el 28 d’abril, a càrrec d’Esteve Valls: «Fer política lingüística a la universitat: dels reptes a les propostes»; la tercera serà el 5 de maig, a càrrec d’Isidor Marí: «L’atenció sanitària i assistencial en un context de doble oficialitat lingüística: l’exemple canadenc»; finalment, la quarta serà el 12 de maig, a càrrec de Rafel Torné: «L’àmbit judicial, la planificació en un entorn dissuasiu per a l’ús del català».

Inscripcions
Fundació Baleària

[Menorca]

La Fundació Baleària vos convida a visitar l’exposició col·lectiva ‘Roncadors Moixos’, a l’Espai Sant Josep de Ciutadella, del 30 de març al 24 d’abril.

Trobareu obres d’artistes de procedència molt diversa, d’arreu de les Illes Balears i de la Península. Tots s’han deixat inspirar per aquests animalets que tanta companyia ens fan; la màgia de l’art al
servei de la figura del moix.

[Eivissa]
Concert de clàssica
Ein Deutsches Requiem (1868) Op. 45 de Johannes Brahms (1833-1897)

El Rèquiem alemany conté part de la música més inoblidable i commovedora del compositor. Una de les més inspirades obres de Johannes Brahms en la seva versió original amb acompanyament de piano a 4 mans.

Reservau les vostres entrades fent clic aquí.

Torna el #MapaBallester, el mapa dels Països Catalans, de la mà de ‘Reeixida’. Des de la Federació Llull, formada per l’OCB, Òmnium i ACPV, col·laboram perquè el mapa torni a lluir per tot arreu.

Sota la imputació de propaganda il·legal, l’editor Joan Ballester i Canals (1913-1980) va rebre multes i petició de cinc anys de presó, per editar el mapa que ara ha decidit reeditar la Fundació Reeixida.

Palma també es pot adquirir a la Llibreria Quart Creixent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: