Agents de la Policia Local de Manacor patrullaran vestits de paisà pels carrers de tots els nuclis del municipi

Agents de paisà de la Policia Local patrullaran per tot el municipi de Manacor amb la intenció d’incrementar el civisme, la neteja i el compliment de les ordenances municipals en els carrers i les places.

La Delegació del Govern a les Illes Balears ha aprovat aquesta mesura, que sol·licità l’Ajuntament i que “suposa una passa més en l’aposta per seguir millorant el civisme i la vigilància a tot el municipi”, explica el delegat d’Interior, Miquel Perelló.

“Sabem que proliferen els actes incívics pels carrers de tot el municipi i que els veïnats que embruten els carrers i fan malbé el mobiliari públic fins ara han actuat sense una vigilància efectiva, per això demanàrem que la Policia Local pogués actuar de paisà per poder detectar i actuar per acabar amb aquests actes incívics”, explica el batle de Manacor, Pedro Rosselló.

Així, a partir d’ara diferents agents patrullaran sense vestir uniforme ni distintius policials. El batle destaca que “l’objectiu d’aquesta nova mesura és millorar el servei ciutadà que presten els agents de la Policia Local, que a partir d’ara podran detectar millor actituds incorrectes o incíviques que vagin en contra de les ordenances municipals”.

Així, des de l’Ajuntament es perseguirà l’abandonament de trastos al carrer, els abocaments il·legals. Els agents de paisà vetlaran pel compliment de l’ordenança de neteja viària, l’ordenança de publicitat, l’ordenança de tinença d’animals de companyia, entre molts altres aspectes que volen contribuir a incrementar les actituds cíviques i la convivència entre els ciutadans.

comandaments de la Policia Local seran els encarregats d’organitzar la freqüència, els dies i els torns en què patrullaran els policies de paisà. El regidor d’Interior, Miquel Perelló, detalla que “la tasca de la policia de paisà farà possible una major eficàcia policial, ja que les infraccions i els actes incívics es podran detectar de forma presencial i es podrà actuar immediatament”.

Segons el regidor d’Interior, “els agents de paisà ens permetran actuar en ocasions en les que ara per ara no es pot actuar amb l’uniforme posat”. A més, des de l’Ajuntament fan una crida a la col·laboració dels ciutadans perquè avisin la policia quan detectin actes incívics. I és que “millorar en seguretat i en civisme és un compromís que només podem assolir si la ciutadania i les institucions actuam plegats”, conclou el batle de Manacor, Pedro Rosselló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.