Alumnes de Manacor amb dificultats d’adaptació als centres educatius aprenen un ofici en diferents empreses del municipi

Els alumnes del municipi que no s’adapten bé a les dinàmiques dels instituts “no poden sortir al mercat laboral sense formar-se en allò que els agrada fer, vosaltres no heu deixat de lluitar i heu tocat amb les mans tot el que implica fer feina i voler fer-la bé, vos heu esforçat i heu après, per això teniu ben merescuts aquests diplomes”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Maria Bel Bauzà, durant l’entrega dels diplomes als deu participants del programa Alter, que es va celebrar dimarts dia 20 de juny a l’Espai Na Camel·la.

A més dels alumnes del municipi de Manacor que han participat al programa, també han assistit a l’entrega de diplomes la directora general de Menors i Família, Marta Carrió Palou; i els representants de les empreses col·laboradores en aquest programa.

El programa Alter és un recurs que va adreçat a joves d’entre 14 i 16 anys, que presenten problemes d’adaptació als recursos educatius ordinaris, com ara abandonament escolar o absentisme. Els instituts de Manacor són els que deriven els joves perquè realitzin un any de pràctiques a empreses manacorines, amb el suport de l’educadora del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor. Durant el curs, aquests joves dediquen 3 dies de la setmana als tallers formatius i realitzen tasques d’aprenents a les empreses col·laboradores, un dia el dediquen a treballar les competències amb els educadors socials de l’Ajuntament i els divendres cursen matèries acadèmiques als centres de secundària.

A Manacor, les formacions que enguany han cursat els 7 joves són: aprenent de mecànica de bicicletes, de perruqueria, de mecànica de cotxes, aprenent de cuina i de jardineria. Les empreses de Manacor que col·laboren en el programa Alter són: Tecnomotor, Cormotor, Cronomotor, Can Sion, Midas, Melchor Mascaró, Jardineria Adrover, Rafa Nadal Sports Center, Perruqueria Maria i Hotel Felip THB. Des de l’Ajuntament han donat les gràcies a totes les empreses participants per la implicació en el procés de formació dels joves que han participat del programa Alter.

El programa Alter és possible gràcies al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Manacor i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears per al desenvolupament d’accions formatives d’intervenció socioeducativa per a joves en risc d’exclusió social i escolar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: