Aprovada una esmena d’El Pi als Pressuposts de la Comunitat perquè el tren arribi a Alcúdia

El Parlament de les Illes Balears ha rebutjat les iniciatives d’El Pi en relació amb l’ampliació de la xarxa ferroviària fins a Artà i la del metro fins a Son Espases.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha aconseguit, durant la tramitació parlamentària del Projecte de Llei de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’exercici 2020, l’aprovació d’una esmena parcial perquè es redacti el projecte tècnic necessari perquè el tren arribi fins al municipi d’Alcúdia (200.000 euros). La iniciativa, presentada per segon any consecutiu per part de la formació, ha comptat en aquesta ocasió amb 43 vots a favor i 16 abstencions (Partit Popular).

El president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, ha titllat de “poc ambiciós” el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears. “És un simple recull d’iniciatives que no aporten res de nou a les que, des de fa anys, es plantegen i que mai es materialitzen per part de les institucions responsables”, ha criticat Font.

El Pi lamenta, no obstant això, que les seves esmenes parcials en relació amb l’ampliació de la xarxa ferroviària fins a la localitat d’Artà i de la del metro fins a l’Hospital Universitari de Son Espases no hagin corregut la mateixa sort. Segons Font, “és fonamental impulsar la implantació d’un sistema de transport públic de les Balears per als pròxims 20 anys, que inclogui, entre altres qüestions, l’ampliació de les línies ferroviàries actuals i que millori les connexions existents amb els principals punts neuràlgics de les diferents illes (aeroports, ports…)”. “El Partit Popular hauria d’explicar millor a la ciutadania de les Illes Balears per què no va fer possible l’arribada del tren a Artà quan va tenir l’oportunitat”, ha conclòs Font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: