Aprovada una iniciativa d’El Pi per a l’eliminació de l’edat màxima d’accés de l’alumne a la Formació Professional Dual

La PNL reivindicava, també, l’ampliació de l’oferta de cicles formatius d’FP Dual i la implantació gradual d’aquesta modalitat als centres d’FP de Balears.

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que instava la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca de les Illes Balears a eliminar l’edat màxima d’accés de l’alumne a la Formació Professional Dual,​ actualment fixada en els 25 anys, mitjançant tots els mecanismes legals que siguin necessaris.​ El Grup Parlamentari El Pi considera que s’hauria d’eliminar aquesta barrera per possibilitar a tota la població formar-se i actualitzar-se per accedir a un lloc de feina a través d’una formació professional qualificada. En aquest sentit ho va entendre i modificà la Comunitat Autònoma de Galícia per al curs acadèmic 2019/20.

Així mateix, la iniciativa d’El Pi reclamava l’adequació i​ ampliació progressiva de l’oferta de cicles formatius de Formació Professional en la seva modalitat dual, tenint en compte les demandes del mercat laboral actual, i la implantació gradual de la modalitat dual als centres d’FP de les Illes Balears. En aquesta direcció, la portaveu d’El Pi a la cambra autonòmica, la diputada Lina Pons, ha destacat que, respecte a la inserció laboral, “a l’FP és del 63% i a la modalitat dual és, com a mínim, 10 punts percentuals més”. “Això demostra la conveniència d’estendre aquesta modalitat a bona part de la Formació Professional”, ha argumentat Pons.

Finalment, la Proposició No de Llei demandava que la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca de les Illes Balears, en col·laboració amb les cambres de comerç, impulsin una major cooperació entre el teixit empresarial i la Formació Professional Dual.

Segons la portaveu parlamentària d’El Pi, “les greus conseqüències socioeconòmiques de la crisi sanitària generada per l’expansió de la COVID-19, especialment damunt dels col·lectius més joves, fan més necessària que mai aquesta iniciativa”. “Les necessitats del mercat laboral han canviat i ara les empreses requereixen perfils professionals més tècnics. En el cas de les Balears, hi ha sectors com el nàutic, el vitivinicultor, el sanitari i sociosanitari, l’hoteler i el turístic, en general, entre d’altres, que demanden treballadors qualificats que, malauradament, han de cercar fora de les Illes a conseqüència de la mancança d’aquests professionals a la nostra comunitat”, ha conclòs Pons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: