Aprovada una iniciativa d’El Pi per facilitar l’accés als crèdits ICO i ISBA al col·lectiu firaire

La Comissió d’Economia insta, a petició d’El Pi, a elaborar un protocol específic amb mesures de seguretat sanitària i a habilitar noves ubicacions que permetin reiniciar l’activitat.

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat, avui matí, per unanimitat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS- enregistrada per via d’urgència el passat 1 de juny- que reclamava que el Govern de l’Estat i el Govern de les Illes Balears facilitin l’accés als crèdits ICO i ISBA al col·lectiu dels firaires amb una carència de 12 mesos des de l’inici de la seva activitat per poder afrontar els seus pagaments. A més, El Pi plantejava que la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) coordini i proposi als ajuntaments que estudiïn la possibilitat d’exonerar el pagament de les taxes municipals aplicades a les fires; si així ho consideren oportú els consistoris i durant el termini que decideixin els seus respectius plenaris.

El diputat d’El Pi al Parlament de les Illes Balears,​ Josep Melià, ha subratllat que “la situació és d’extrema necessitat perquè una gran part dels esdeveniments festius s’estan cancel·lant”. En aquest sentit, la Unió d’Empresaris d’Atraccions Diverses de Balears denuncia la​ invisibilitat i desprotecció que pateixen molts d’ells, als quals el confinament els va agafar encara de baixa del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) i​ no s’han pogut acollir​ a les prestacions extraordinàries per cessament d’activitat que ha establert el Govern de l’Estat.

La situació és límit per a les 70 famílies de firaires de Balears (el 90% ubicades a Mallorca) i la dotzena de famílies que, en aquests moments, encara romanen a Son Fusteret després de ser cancel·lada la passada Fira del Ram. Un total aproximat de 600 persones amb zero ingressos des de fa 7 mesos, la majoria sense ajudes i amb deutes; ja que, aprofitant l’hivern, duen a terme inversions destinades al manteniment d’instal·lacions i a la compra de nova maquinària. Crèdits als quals, segurament, no podran fer-hi front.

Per altra banda, la iniciativa aprovada per la Comissió d’Economia instava el Govern de les Illes Balears, els consells insulars i la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) a elaborar conjuntament un protocol específic amb mesures de seguretat sanitària concretes i a habilitar noves ubicacions que permetin reiniciar al més aviat possible l’activitat del col·lectiu firaire a les nostres Illes, sempre comptant amb totes les garanties sanitàries necessàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: