Aprovada una iniciativa d’El Pi que exigeix al Govern de l’Estat que descarti l’aprovació d’una ecotaxa aèria per a Balears​

El Pacte ha rebutjat una altra iniciativa d’El Pi que demandava la reobertura del termini per a la presentació de sol·licituds de subvencions per a inversions en explotacions agràries.

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que reclamava la no aprovació d’una ecotaxa aèria que afecti els territoris extrapeninsulars (Illes Balears, Illes Canàries, Ceuta i Melilla) i garantir la connectivitat d’aquests territoris amb el peninsular o entre ells mateixos sense cap nou sobrecost que encareixi encara més la seva comunicació. Així mateix, la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial ha reivindicat, a instàncies d’El Pi, que el Govern de l’Estat fixi uns preus màxims de referència- tarifa plana– en els trajectes entre els territoris extrapeninsulars i la Península i entre ells mateixos.

Segons el secretari general i diputat d’El Pi, Josep Melià, “la proposta d’aquesta ecotaxa aèria suposa la negació del fet insular”. “Per als residents dels territoris extrapeninsulars no és una opció agafar l’avió, és una necessitat. Per aquest motiu, suggerir aquesta mesura només demostra un total desconeixement de la realitat territorial espanyola i de la problemàtica existent envers la manca de connectivitat de les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla”, ha criticat Melià.

Reobertura de les subvencions per a inversions en explotacions agràries 2018-2020

Els grups parlamentaris que donen suport al Govern de Francina Armengol (PSIB-PSOE, Unidas Podemos, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca) han votat en contra d’una Proposició No de Llei presentada per El Pi per via urgència que instava el Govern de les Illes Balears a reobrir el termini per presentar sol·licituds de subvencions per a inversions en explotacions agràries per als anys 2018-2020 tal com estava previst. La voluntat d’El Pi era possibilitar que tots aquells pagesos que compleixin els requisits poguessin presentar la pertinent petició dins el període corresponent, no tancant-lo, en cap cas, anticipadament.

Cal recordar que la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació anuncià el tancament del termini per presentar subvencions per a inversions en explotacions agràries entre els anys 2018 i 2020 per manca de liquiditat. Tot dins el context d’una conselleria que acumula un excés d’expedients sense resoldre en relació amb les ajudes incloses dintre del Programa de Desenvolupament Rural. Segons Josep Melià, “resulta rebutjable que es deixi als pagesos penjats en aquests moments de crisi socioeconòmica amb motiu de la COVID-19, on totes les empreses i autònoms necessiten liquiditat i tots aquells ajuts pendents als quals puguin tenir dret”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: