Aprovat, a instàncies d’El Pi, un increment de 120.000 euros del pressupost de la Direcció General de Recursos Hídrics per desbloquejar la situació de més 6.000 expedients

El Pi lamenta que no s’hagi acceptat el reconeixement com a bombers forestals dels professionals d’IBANAT de l’Àrea de Prevenció i Extinció d’Incendis.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha aconseguit, durant la tramitació parlamentària del Projecte de Llei de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’exercici 2020, l’aprovació d’una important esmena per desbloquejar la situació dels més de 6.000 expedients que romanen pendents dels seus corresponents informes per part de la Direcció General de Recursos Hídrics. Més concretament, ha estat acceptada per unanimitat l’esmena parcial d’El Pi número 9679 per un import total de 120.000 euros per augmentar la partida de personal de Recursos Hídrics per tal de poder contractar més professionals tècnics.

El president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, ha recordat que “aquests més de 6.000 expedients no suposen un major consum de territori, sinó reformes i/o millores, que poden representar, com a mínim, 370 milions d’euros d’inversió privada a les Illes Balears”. “L’activitat econòmica d’aquesta Comunitat es veuria molt beneficiada si tots aquests projectes poguessin tirar endavant”, ha sentenciat Font.

El Pi lamenta que els grups parlamentaris que donen suport al Govern de les Illes Balears no hagin votat a favor de l’esmena de la formació que sol·licitava a l’executiu autonòmic el reconeixement com a bombers forestals dels professionals d’IBANAT de l’Àrea de Prevenció i Extinció d’Incendis. El president d’El Pi ha plantejat la possibilitat de fer-ho “inclús en un termini de tres o quatre anys”. “És una pena que no puguem fer tampoc aquest gest per a uns treballadors que estan sobradament preparats. Demostraríem que sabem donar una passa vital per iniciar aquest necessari i just procés de reconeixement. Demostraríem, en definitiva, sensibilitat social envers aquests grans professionals”, ha criticat Font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: