Aprovat el Pla estratègic d’Igualtat d’Oportunitats de Son Servera

L’Ajuntament de Son Servera aprovà finalment en el ple de setembre i per unanimitat el Pla d’Igualtat d’Oportunitats amb l’objectiu d’assolir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’organització municipal i intervenir en aquells aspectes millorables des d’una perspectiva de gènere.
El Pla constitueix el full de ruta en aquesta matèria pels anys vinents i ha estat elaborat a través del diagnòstic durant els mesos de juliol i agost de 2020 de les dades i informació recopilada i contextualitzada entre 2018 i 2020.

Els objectius generals del pla són:
– implementar la transversalitat a les polítiques d’igualtat que desenvolupa l’Ajuntament de Son Servera i així avançar cap a una societat més igualitària, lliure d’estereotips convertint a l’Ajuntament com a promotor del canvi social.

– incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques relacionades amb l’educació, la cultura i l’esport en funció de les competències municipals.

– promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés al mercat laboral. Prevenir la discriminació per raó de sexe a l’entorn laboral. – sensibilització social en relació amb la violència de gènere, així com treballar de forma coordinada amb altres institucions per prevenir i detectar totes les manifestacions de violència contra les dones. En aquest mateix sentit també atendre les dones víctimes de violència de gènere així com els seus fills i les seves filles i treballar per millorar la qualitat de vida i la salut de les dones.

– fomentar la participació social de les dones i reforçar l’empoderament a totes les esferes de la vida.

Aquest pla té una vigència de 4 anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: