Arriba la guia de recursos per a l’atenció de les víctimes de violències masclistes a l’ajuntament de Manacor

Cinc línies d’intervenció amb l’objectiu d’acabar amb la xacra de la violència de gènere.

Aquest dilluns matí, s’ha dut a terme la presentació de la “Guia de recursos per a l’atenció de les víctimes de violències masclistes a Manacor”. El departament d’Igualtat de l’Ajuntament, que fa mesos que treballa amb la guia, l’ha presentada per via telemàtica.

La guia consisteix en un resum dels recursos sorgits a les comissions municipals de coordinació sobre violència de gènere; en concret, es tracta d’un conjunt de dades que descriuen els recursos i els fan accessibles. Segons el departament d’Igualtat, la guia està pensada per a professionals que, a través de la guia tindran una imatge completa dels processos que es poden dur a terme per pal·liar la violència de gènere.

Està dividida en 5 línies d’intervenció i, cadascuna de les línies, en els serveis que s’ofereixen, que hi apareixen detallats. Les línies són les següents:

• Línia d’emergències, denuncies i protecció
• Línia d’atenció social i psicològica
• Línia de promoció i inserció social
• Línia d’acollida i habitatge
• Línia d’assistència jurídica

Segons la regidora, Carme Gomila, “la guia té l’objectiu principal d’agilitar, optimitzar recursos i avançar-nos a problemàtiques conegudes”. Així mateix, “els professionals tenen una eina més per donar el millor dels serveis possibles”, ha conclòs.

A la presentació també hi ha intervingut Marga Gelabert, coordinadora d’Igualtat.

L’atenció durant la Covid-19

La situació viscuda arran de la Covid-19 i sobretot durant el temps de confinament ha fet replantejar les iniciatives sobre violència masclista, sobretot tenint en compte que durant el confinament va baixar la demanda del servei d’atenció per la incertesa generada i la por de l’enclaustrament amb l’agressor. En aquest sentit, s’ha intentat facilitar la tasca de les possibles víctimes i dels professionals.

En temps de Covid-19 també han tingut un pes important les comissions de coordinació, d’on han sortit els recursos que avui conformen la guia. Aquestes comissions serveixen per valorar i fer seguiment dels casos i plantejar estratègies conjuntes de cara a la situació que estam vivint. En aquestes hi participen institucions d’arreu, com poden ser la Policia Nacional, personal sanitari del P.A.C Sa Torre de Manacor o diferents professionals dels diversos serveis que atenen a dones que pateixen violència masclista al municipi, com el Servei d’Atenció Psicològica, el Centre d’Informació de la Dona, el Casal Ariadna, l’Institut Balear de la Dona, la Fundació IRES, el Projecte Acollida o el servei municipal d’Atenció a Dones Víctimes de la Violència Masclista.

Finalment, des del departament s’ha anunciat que pròximament es publicarà una memòria de dades quantitatives i qualitatives per tal que es conegui la radiografia dels nombres reals i la intervenció duta a terme durant aquests mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: