Beneïdes 2019 a Son Servera

La davallada del corb i les beneïdes omplen Son Servera per a acomiadar les festes de Sant Antoni . Nou carrosses, una trentena d’animals i devots de Sant Antoni desafien al temps per honorar al patró el dia de la seva festa.

Les campanes han donat a les 15:30h la sortida a Sant Antoni i el Dimoni, que després de la nit de foguerons, s’han tornat a trobar amb un públic entregat, tot i les amenaces de pluja que feia el cel.

Les autoritats, la Banda de Música Local, l’Obreria i els Xeremiers des Puig de Sa Font els han acompanyat en el seu camí fins a la tradicional visita de Sant Antoni a Sant Pau i la característica davallada del corb.

Després de la lluita contra el dimoni, Sant Antoni torna a guanyar entre l’esclafit de festa de totes les persones que s’han concentrat a la Plaça Nova per a veure l’escenificació tan pròpia de Son Servera i que ha donat, mitja hora després, pas a les beneïdes.

Amb una mica de pluja, i davant la incertesa del temps, les carrosses i els animals han començat a desfilar pels carrers de Son Servera per aconseguir la benedicció del rector davant la plaça de Sant Joan, omplint el poble de tradició. Un poble, que ha esperat a les 18:00h per viure el darrer ball del Dimoni que ha donat per tancats els actes d’aquesta festa al nucli de Son Servera.

Premiats
Enguany, la temàtica de les carrosses ha estat ben diversa. Des de l’abans i l’ara de les escoles, passant per la pesca, la cuina i fins i tot una fàbrica de sabó. Entre totes, el jurat aquest any ha premiat a les següents:

Carrossa grossa:
1r premi: AMIPA Jaume Fornaris
2n premi: Sa Plaça
3r premi: Fàbrica de sabó
4t premi: El dimoni solidari

Carrossa petita:
1r premi: El Molí
2n premi: Es Forn del Corb

Així mateix, als cavalls que han desfilat també se li ha fet entrega d’un premi especial, mentre que tots els participants han rebut un obsequi d’agraïment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.