Bon concert de Santa Cecília de la Banda de Música de Sant Llorenç dirigida per Pere Siquier

El sorprenent i bon concert de Santa Cecília de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar «Música i poble» celebrat el passat dissabte dia 18 de novembre, a l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar, sens dubte serà recordat per l’extraordinària actuació de la renovada banda llorencina sota la màgica batuta del gran director Pere Siquier, el qual efa mig any que va assumir la direcció de la banda.
El president de la banda Bartomeu Mestre, va recordar a la presentació que al concert de Santa Cecília celebrat l’any 2016, es va retre un homenatge als músics que al llarg del temps formaren part de la banda llorencina, i que és va convidar a retornar a la banda als ex components que per raons familiars o qüestions de la vida havien deixat la banda.

Convidadaque va ser tot un èxit, ja que enguany va dir: volem donar la «ben tornada» a la banda a: Maria Magdalena Mestre a la flauta; Maria Antònia Canet al requint; Aina Llorer i Antònia Brunet al clarinet; Maria Magdalena Rosselló al clarinet baix; Antoni Llodrà i Maria Aurora Pascual al saxo, Tomeu Bassa al saxo tenor; i Maria Bel Gaya a la trompa.

Enguany, a més, han debutat amb la banda els següents components. A les Flautes: Cati Ferragut, Lidia Sansó, i Aina Thomás. Clarinets: Aina Mestre, Margalida Galmés, Inés Duran, Vicenç Pérez, i Cati Llodrà. Percussió: Antònia Santandreu, i Jaume Llull.

A la primera part del concert la banda va tocar: Musica i poble «pasdoble de concert», i Folk Song Suite de R. Vanghan Williams, i Shanghai, una obertura asiàtica per a banda simfònica escrita per Oscar Navarro.

Peraquesta obra el director Pere Siquier, va donar el protagonisme i l’oportunitat als joves de la banda que tocaren de solistes recolzats per a tots els components. Ja que, segons paraules del director Pere Siquier. «Els joves són el futur. Ells han d’aprendre a tirar del carro de la banda. Mai fallen! Són pura energia!»

Finalitzada la primera part del concert (després d’uns anys de no entregar plaques conmemoratives) és va fer entrega per part del president de la banda, acompanyat de les regidores Antònia Bauzà i Dolors Sánchez, de les plaques d’agraïment per la permanencia a la banda als músics: Catalina Miquel Carrió, i Pere Nadal Soler, que porten 12 anys a la banda; Antoni Francisco Sansó, 11 anys; i Josefina Cañas 10 anys.

Per a la segona part del concert el director va escullir l’obertura, El Corsario Negro d’Àngel López Carreño, una gran interpretació de la banda i piano a càrrec d’Aina Llorer. Per acabar el concert tocaren: Cavalleros de Santiago “rapsódia galega”, que va posar en peu al nombrós públic assistent al concert. A més, a petició del públic feren un bis del Corsario.

Un gran concert de Santa Cecília fruit del treball i dedicació de tots els músics als quals segons paraules del president Bartomeu Mestre: “el director Pere Siquier, ens ha enseyat a ser humils amb els companys, i ens diu que podem fer bona música. A més, d’ensenyar-nos a tocar fluix als que toquen fort, i a tocar fort als que toquen fluix quan han d’esser portagonistes. A més, ens ha mostrat el camí per gaudir de la música i valorar el treball i esforç de tots els músics, i que al final les coses surten”.

Enhorabona a la Junta Directiva pel seu treball i la bona organització del concert, i a tots els músics i director per aquesta gran concert “Música i poble” de Santa Cecília 2017.

Si voleu veure unes fotografies d’aquest esdeveniment, podeu fer-ho clicant aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.