Cala Anguila, Cala Mandia, Cala Magrana i S’Estany d’en Mas han esclatat en festa durant el cap de setmana

El pregó de professor Joan Barceló, el qual fa més de trenta anys que passa l’estiu a cala Anguila, va donar el sus a les festes d’aquesta zona costanera de Manacor el passat dijous dia 24 d’agost. El passeig d’Alfons xii va ser l’escenari on el pregoner va explicar la història que amaguen les cales de Manacor i els inicis de les urbanitzacions que avui dia recorren el litoral de cala Anguila, cala Mandia, cala Magrana i s’Estany den Mas.  A més Barceló va parlar del turisme i de la necessitat d’adaptar-lo als recursos naturals de què disposam.

Abans del pregó, el president de l’associació de veïnats de cala Anguila, cala Mandia, cala Magrana i s’Estany den Mas, Manolo Gayá, va donar la benvinguda al públic i va convidar tothom a gaudir del les activitats del programa. A l’acte hi assistiren el batle de Manacor, Pedro Rosselló; el president de la Junta de Districte de Porto Cristo i delegat d’aquesta zona costanera, Joan Gomila; juntament amb altres regidors del consistori.

El pregoner va parlar de turisme i dels seus beneficis, però també de la necessitat de fer-lo sostenible, tot adaptant-lo als recursos de què disposa Mallorca. Joan Barceló va referir-se a les estampes de tranquil·litat que en el passat es podien contemplar a les platges urbanes de la zona, als canvis que l’esclat del turisme de masses ha provocat en el paisatge i a la necessitat de replantejar el turisme cap a un model més sostenible.

En acabar el pregó des de l’associació de veïnats convidaren tothom a un petit tast de coques. Durant el petit refrigeri molts dels veïnats comentaren el programa de festes. I és que fins diumenge passat, dia 27 d’agost, les festes de cala Anguila, cala Mandia, cala Magrana i s’Estany den Mas han ofert actes per a tots els públics. El concurs de dibuix, els jocs o la travessia popular per fer nedant o amb qualsevol artefacte navegable a favor d’APROP, la x Fira Artesana, la revetlla amb Ácaros del Son o el gran concurs de paelles han estat alguns dels actes més multitudinaris d’una de les darreres festes de l’estiu manacorí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.