Celebrada l’onzena edició de “Els poetes i la Memòria Històrica” a Sant Llorenç des Cardassar

El passat dilluns dia 5 d’agost, l’Obra Cultural Balear de Sant Llorenç des Cardassar que presideix Tomàs Martínez ,va celebrar a l’estació de Sant Llorenç, l’onzena edició de l’espectacle poètic -musical, dedicat a la recuperació de la memòria històrica.

Obriren la vetllada Antoni Genovard, fundador dels Xeremiers des Puig de Sa Font acompanyat per la seva filla Cecília, tocaren dues cançons, Jota de Sa Taulera de Pep Zanoguera de Son Servera, i Himne de Riego (Na Riego per als xeremiers).
Presentà l’acta Tomàs Martínez, president de l’Obra Cultural Balear de Sant Llorenç, el qual va agrair a l’Ajuntament de Sant Llorenç el cedir l’espai cada any per a la celebració, i enguany la col·laboració amb l’equip de so de l’Associació Arpellots Havaners Band.

El format elegit per aquesta edició va ser música/poemes, la música va anar a càrrec de Pere i Rosa Garcies, que tocaren i cantaren cançons de Lluis Llach, Joan Isaac, Joan Manuel Serrat, Ovidi Montilor, i els Esquirols. Es repartien programes amb la lletra de les cançons i poemes, i la gent es va animar a col·laborar cantant algunes de les cançons.

La música es va anar alterant amb els poemes, La pàtria en llum i sang d’Agustí Bartra, La croada de Pere Quart, Cançó idiota de Gabriel Ferrater, No convé que diguem el nom de Salvador Espriu, Al final s´ha comprovat de Miquel Bauçà, No passareu d’Apel·les Mestres i Puig Antich de Vicent Andrés Estelles. Amb les veus de la: Cecília Genovart, Antònia Santandreu, Catalina Amer, Magdalena Ordinas, Núria Llul, Mercè Gomila, i Bàrbara Servera.
La part emotiva de la vetllada va ser la lectura d’uns fragments de Joan Isaac, dedicats a la memòria de Salvador Puig Antich «El metge», que fou un activista català, antifeixista i anarquista. El règim dictatorial i feixista del general Franco l’executà el 2 de març de 1974. Tenia 25 anys. Margalida Bover, una jove mallorquina era, aleshores la seva parella.

Na Margalida viu a Capdepera i va ser present a l’acta, convidada pel president de l’Obra Cultural Balear de Sant Llorenç, Tomàs Martínez, el qual li va fer entrega d’una rosa, el nombrós públic present posat en peu es va sumar a l’homenatge record. Va ser sens dubte una edició molt especial que serà difícil de superar.

El vídeo i les fotografies següents són d’en Serafí Lliteres. Al mateix enllaç també hi trobareu imatges de na Maria Isabel Grimalt.

Tot seguit podeu veure’n el vídeo, si en voleu veure les imatges picau aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: