Classe pràctica de kendo al Club Renshinkan

El passat dilluns 10 de juny es va celebrar a les instal·lacions del Judo Renshinkan de Manacor, una classe pràctica de kendo, a on a més dels membres del nostre club, altres kendokes de Mallorca i qualcuns procedents d’altres llocs d’Espanya hi participaren acompanyats de vuit mestres d’origen japonès:
• Shiina sensei 8 dan
• Unno sensei 7 dan (segona visita a Manacor des del 2016 )
• Hiruma sensei 7 dan (també la seva segona visita, introductor del kendo a Balears i molt vinculat a Mallorca)
• Sra Konno 6 dan
• Sr Nohara 5 dan
• Sra Hoshiai 4 dan
• Sra Sasaki 3 dan
• Riku Takimoto de 13 anys d’edat.

A més varem contar amb la participació de Pedro Soler, 6è dan de kendo, professor d’aquesta disciplina a Palma i a Manacor (al Judor Renshinkan) i un dels pioners del kendo a Mallorca.

¿Què es el kendo?
El kendo en japonès: (剣道) és una gendai budō, o art marcial japonesa moderna formativa que destaca per l’ús i maneig de l’espasa de bambú o shinai. El nom significa “camí de l’espasa”.

Al Kendo es porta una armadura (bōgu) i una espasa de bambú (shinai), que simula una katana -espasa japonesa-, així mateix, com a tota art marcial tradicional, hi ha formes pre-establertes o kata, les quals son executades en parelles amb espases de fusta (bokuto).

La pràctica del kendo parteix des d’un aspecte merament esportiu (shinai), fins a la pràctica de formes tradicionals amb l’espasa japonesav(Nihon Kendo Kata) que recopilen diverses tècniques provinents de les escoles clàssiques de kenjutsu, passant per un marcat desenvolupament del valors de la persona.

Tot això ho fa complicat de definir, ja que cerca ser quelcom més que una art marcial tradicional  (budō), i quelcom més que un esport competitiu.

Als kendōka (practicants de kendo) els hi agrada definir-ho com a un mode de vida, ja que la seva filosofia es pot aplicar per fer front a qualsevol tipus d’adversitat.

Si et fa ganes provar aquesta art marcial, pots posar-te en contacte amb el Club de Judo Renshinkan de Manacor http://renshinkanmallorca.com o al telèfon 653912731.
Tan sòls necessites roba esportiva, il·lusió i ganes!, a Renshinkan et deixaran part del material necessari per fer les primeres passes a aquesta art marcial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: