Col·locada la primera pedra d’una promoció de 42 habitatges de protecció oficial a Son Servera

Aquesta serà la primera promoció d’habitatges de protecció oficial al municipi
Aquest dimecres, 23 de setembre, la batlessa Natàlia Troya juntament amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han posat la primera pedra de la promoció de 42 habitatges de protecció pública (HPO) que es començarà a construir a Son Servera.
Aquesta serà la primera promoció d’HPO a Son Servera després que aquest projecte s’iniciàs  durant el mandat de Francesc  Antich  i hagi contat en tot moment amb la col·laboració de l’Ajuntament. El cost de la construcció és de 5.956.383 €.

Aquest projecte permetrà l’accés un habitatge adequat, assequible i adaptat als veïnats de Son Servera que ho necessitin. “És una primera pedra, una forma de començar. Tots junts anem cap a apuntalar els drets fonamentals en moments difícils” ha explicat la batlessa.

Des del Govern han agraït la col·laboració de l’Ajuntament i han mostrat la seva intenció de seguir creant una gran xarxa d’habitatge públic que arribi arreu de les Balears, i és que amb aquesta ja són deu les promocions d’HPO que ara mateix es construeixen a les Illes Balears. A més, durant el 2020 s’iniciarà l’edificació de 124 habitatges més i per al 2021 es preveu començar-ne a construir 184. En total, a finals del 2021 l’oferta d’habitatge públic s’haurà ampliat en 729 unitats.

Característiques de la promoció

La promoció s’ubica al nord-est de Son Servera i limita amb l’antic traçat ferroviari. La parcel·la té forma rectangular no regular i limita amb el carrer de Goyena (6 m d’amplada), el carrer des Cos (7,75 m) i el carrer de Fra Garí (7,90 m), i, a la part baixa, amb un camí que la connecta amb la via verda.

Dels 42 habitatges que es construiran, dos són de tres dormitoris, vint són de dos dormitoris i vint més són d’un dormitori. També es construiran 42 aparcaments. Tres pisos i tres aparcaments seran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Els elements arquitectònics permeten que la construcció estigui totalment integrada dins l’entorn i la forma del solar, i la solució arquitectònica triada, en blocs, generarà dos espais intermedis concebuts com a patis de parcel·la, que recordaran els patis tradicionals.

L’edificació seguirà totes les recomanacions d’una construcció sostenible, pensada i orientada per aprofitar al màxim els recursos naturals disponibles. El projecte arquitectònic està signat pels arquitectes Marta Pers i José Manuel Toral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: