Comença el cicle “Manacor tech vespres” amb grans experts tecnològics al servei de la tecnologia i l’empresa

Les xerrades continuaran cada dijous fins al 29 de novembre a l’Espai Na Camel·la.

L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa la segona edició del “Manacor Tech Vespres”, un cicle de xerrades de caràcter tecnològic dirigides a persones empresàries, emprenedores, interessades en noves tecnologies i al públic en general. Dijous passat, dia 8 de novembre més d’una cinquantena de persones van inaugurar aquestes jornades de caràcter tecnològic i assistiren a la xerrada “Drons, usos i possibilitats”. Tot i que la resta de xerrades se celebraran a l’Espai Na Camel·la, la primera conferència es va traslladar a l’IES Manacor per motius tècnics. Entre el públic assistent hi havia informàtics, estudiants, famílies, persones interessades en les noves tecnologies i operadors de drons en actiu.

En la primera sessió del Manacor Tech Vespres titulada “Drons: usos i possibilitats” l’expert Joan Morro, que és pilot d’helicòpters de l’IBANAT, pilot instructor, expert en aeronaus no tripulades i membre l’Associació Balear de Drons (ABODRON) i va oferir una xerrada que va servir perquè els assistents aprofundissin en els tipus de drons existents, els seus possibles usos i els requisits legals per a pilotar.

Els assistents varen poder descobrir que la paraula “drone” en anglès significa abella o abellot, i que el nom d’aquests aparells prové del brunzit semblant al de les abelles mentre volen. També varen aprendre a distingir els tipus existents d’aparells i els usos de lleure i professionals que poden oferir.

Dins dels usos professionals va enumerar diferents activitats com fotografia i vídeo aeri, inspecció d’instal·lacions i estructures, la fotogrametria (models 3D sobre terreny), l’agricultura de precisió, la vigilància… L’expert també va exposar casos pràctics en els quals s’han introduït drons per a usos en emergències, va mostrar exemples d’usos futurs, prototips i desenvolupaments que s’estan duent a terme per diferents empreses i privades i organitzacions com la NASA i va enumerar exemples com el taxi aeri sense pilot provat a Dubai, la combinació Audi, Italdesign i Airbus per a transport de passatgers, els projectes d’Amazon per repartiment de paqueteria mitjançant drons…

Dins de l’ús d’oci es va projectar un vídeo sobre carreres de drons, que cada dia guanya més adeptes i va descriure les recomanacions que realitza l’Agència Estatal de Seguretat Aèria per a usos recreatius i esportius dels drons. Finalment Joan Morro va descriure els requisits legals per pilotar drons de manera professional. Durant la conferència es va poder veure a la sala una petita mostra de drons aportats per a la seva exhibició per Juan Morro, emprats en ús recreatiu, professional i per a l’entrenament de futurs operadors de drons.

Des del departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manacor volen donar les gràcies a Joan Morro i a ABODRON per la seva disponibilitat per a realitzar la xerrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.