Comença el curs “Vint segles de música a Manacor”, que fins dia 23 de novembre acull l’Escola de Mallorquí

 “Dona i música” encetà el curs monogràfic que completaran quatre conferències més.

El curs monogràfic Vint segles de música a Manacor va començar divendres passat, dia 19 d’octubre amb Dona i Música, la tasca de les investigadores en patrimoni musical, una taula rodona que va atraure un nombrós públic fins al molí den Beió, la seu de l’Escola Municipal de Mallorquí. Els musicòlegs Amadeu Corbera i Francesca Rosselló, les musicòlogues i professores Carme Sànchez i Bàrbara Duran i el músic Toni Galmés varen participar en la taula rodona que va inaugurar el cicle que serveix per conèixer l’evolució de la música a Manacor a través de les aportacions d’experts i músics.
El cicle Vint segles de música a Manacor és també un homenatge a n’Aina M. Sansó, una de les recuperadores del ball dels Cossiers “que ens ha deixat i que ha donat tot el seu arxiu ple d’amor a la cultura popular a l’Escola de Mallorquí”, ha destacat la batlessa, Catalina Riera. Aquest curs monogràfic està coordinat conjuntament l’Escola i el CEP de Manacor, durarà fins dia 23 de novembre i compta amb vint places per als interessats a obtenir crèdits de formació permanent del professorat. Amb tot, l’assistència és lliure i gratuïta per a tots els actes del cicle.

Divendres que ve, dia 26 d’octubre a les 19 h tothom que hi estigui interessat podrà escoltar la conferència La música a Manacor: dels inicis al segle XVIII. Noves aportacions sobre l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer, que anirà a càrrec dels historiadors Albert Carvajal, Antoni Gomila; la musicòloga Bàrbara Duran i l’organista Antoni Mulet. I en acabar el públic podrà gaudir d’un tast de música medieval a càrrec del grup Polissonia.

Una setmana més tard, divendres dia 9 de novembre, també a les 19 h els professors de música i compositors Ramon Codina i Xavier Gelabert parlaran sobre Concerts i músics de Manacor al segle XIX. Els compositors manacorins. En acabar els assistents podran gaudir de l’estrena de Tota i solitudinem, una composició inèdita de Xavier Gelabert. Divendres dia 16 de novembre a les 19 començarà la conferència Els grups i les tonades de música tradicional al Llevant. Pervivència i recuperació. Els ponents en aquesta ocasió seran els musicòlegs Eugeni Canyelles i Francesc Vicens i la professora i investigadora Joana Domenge. En acabar els assistents escoltaran una mostra de tonades i cançons populars que aniran a càrrec de Margalida Fullana.

I per tancar el cicle la musicòloga i professora Bàrbara Duran oferirà la conferència Sinergies musicals a Manacor: Associacions, orquestres, cors i grups musicals al segle XX. En acabar el Cor de Mestres Cantaires de la Universitat de les Illes Balears actuarà pels assistents i tancarà el cicle Vint segles de música a Manacor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.