Comença la consolidació del penya-segat del Port de Porto Cristo, unes obres que duraran 14 setmanes

L’actuació està pressupostada en 221.590 euros i afectarà 233 metres lineals

Les obres de consolidació del talús del penya-segat de la ribera sud del port de Porto Cristo estan a punt de començar.

Avui, dimecres dia 17 d’abril, s’ha signat l’acta de replanteig de les obres que han de servir per assegurar l’estabilitat del penya-segat adjacent al Club Nàutic. A l’acte hi han assistit la batlessa de Manacor, Catalina Riera; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis; la regidora de Turisme i Cultura, Antònia Llodrà; la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó; a més del president del Club Nàutic, Daniel Matamales.

Les obres estan pressupostades en 221.590’84 euros, les desenvoluparà l’empresa pública Tragsa i tendran un termini d’execució de 14 setmanes. El tram del penya-segat on s’actuarà té 233 metres de llargada i una alçada mitjana de 12 metres. Les obres han de garantir la seguretat a la zona, ja que actualment el penya-segat mostra trams inestables.

El Govern balear va declarar la situació d’urgència en relació a aquesta actuació el passat 1 de febrer, per tal d’autoritzar unes obres que han de garantir la integritat de les persones i els béns. Amb aquesta declaració, Ports de les Illes Balears pot intervenir a tota la zona afectada, que comprèn uns 1.170 metres quadrats, i assegurar la prestació normal dels serveis portuaris.

Des del Govern de les Illes Balears “executarem directament les obres que permetran assegurar el talús a través de l’empresa pública Tragsa, unes actuacions que haurien d’estar enllestides abans del mes de juliol”, ha explicat el conseller Marc Pons. Des de l’Ajuntament de Manacor “creiem que és una bona solució. Aquest problema implica terrenys particulars i també zones que són competència de diverses administracions; per això és una solució positiva que Ports IB pugui posar-se al capdavant i actuar per acabar amb els perills de despreniment”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: