Comencen les obres de l’ampliació d’urgències a l’Hospital de Manacor.

L’Hospital de Manacor va atendre l’any 2017 un total de 75.063 urgències, la qual cosa suposa una mitjana de 206 urgències diàries, un increment del 50% pel que fa a l’any anterior.

Quan el centre hospitalari va començar la seva activitat estava preparat per atendre 80 casos diaris i a dia d’avui, encare que hi ha més treballadors, l’espai físic dedicat segueix sent el mateix des de la seva obertura. Tot això suposa una gran implicació dels professionals que estan al capdavant del servei. Una mostra d’aquest creixement és que en el 2000 els usuaris d’Urgències van ser 51.701, en comparació l’any passat es va atendre un 50 per cent més de visites. Aquests dades es desprenen de la memòria d’activitats de l’Hospital presentada el passat mes de gener.

Les obres de la primera fase: servei d’Urgències i ressonància magnètica engloba l’ampliació d’aquestes àrees i suposarà créixer un mil metres quadrats.

La gerent Catalina Vadell, va demanar «disculpes anticipades i sobretot «paciència». També va manifestar que seran 15 mesos de renou, canvis de circulació i hi haurà un control exhaustiu d’accés al servei d’Urgències. També mentre durin les obres només es permetrà un acompanyant per pacient. El guàrdia de seguretat donarà a l’acompanyant una targeta d’identificació que que retronà a la sortida.

Un altre dels inconvenients és que aquestes obres suposaran la pèrdua d’una sèrie d’aparcaments ja que es tancarà el carrer d’accés a Urgències. Ja s’han segellat les finestres i portes per evitar l’entrada d’aire i pols en els quiròfans i s’està implantant un protocol de bioseguretat ambiental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.