Commemoració del 120 aniversari de s’Agrícola

El passat divendres dia 8 de novembre es varen iniciar les jornades de celebració del 120è aniversari de la fundació de S’Agrícola. Amb sa conferència del diplomàtic manacorí Guillem Puerto Rosselló titulada «S’Agrícola: una evolució».

Va presentar el conferenciant l’economista Mª Antònia Truyols qui va glosar la figura de Puerto posant èmfasi en el seu cosmopolitisme i nivell cultural fruit de les seves relacions socials amb el món de la diplomàcia.

A la xerrada, en Guillem va parlar de la trajectòria de  S’Agrícola dins el context històric i les seves característiques polítiques, socials i econòmiques al llarg del  temps. I va destacar a Tomàs Ordines, president en aquell moment i en Santiago Rodríguez Miranda com a redactor dels nous estatuts, encara vigents llevat d’alguna petita modificació.

El dissabte dia 9 de novembre va tenir la inauguració de l’exposició fotogràfica «Moments especials de S’Agrícola». Un recull de 50 imatges que volten en vers del’atorgament de les A’s d’or 36 darrers anys i altres que recordaven moments importants de la vida de l’entitat

Després es varen descobrir, a manera de petit homenatge, els retrats dels presidents de les antigues etapes de s’Agrícola, que estaran exposats de manera permanent a la sala de juntes.

El president Llorenç Femenies va fer un petit discurs recordant la importància de S’Agrícola dins el món social i cultural de i va tancar aquesta primera part de l’acte el regidor de cultura Mateu Marcè en representació de l’ajuntament de Manacor.

La segona part va consistir en un reconeixement a les persones que han ostentat la presidència des que S’Agrícola és Associació Cultural: Tomàs Ordines, Antoni Serrà, Gaspar Forteza, Joan Andreu i Llorenç Femenias.

El reconeixement va consistir en el lliurament d’una obra d’art donada per la pintora Ana Mascaró.

Per acabar les festes hi havia previst el diumenge, el concert del tenor Álvaro Chàvez, acompanyat al piano per Natàlia Trofymyuk, però per problemes d’afonia el va esser substituït per un fabulós concert de Catina Bibiloni, soprano lírica i violinista, acompanyada al piano per la seva germana Bàrbara Bibiloni. 

.

Interpretaren obres de l’operística internacional d’autors tan celebrats com Mompou, Toldrà, Falla, Mozart, Bizet o Puccini. I dues romances de les populars sarsueles La canción del olvido i La verbena de la Paloma, que aixecaren de les cadires el nombrós i entregat públic que omplia la sala d’exposicions del primer pis de s’Agrícola. 

Per a complimentar el preceptiu “bis”, les germanes Bibiloni ens oferiren el que ja ha esdevingut l’himne de les vetlades líriques de s’Agrícola: O sole mio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: