Comunicat de la Banda de Música de Felanitx al voltant de les restriccions per la COVID-19

El passat dilluns 13 de juliol es publicà al BOIB una modificació sobre el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

En el punt 1.9 s’estableixen una sèrie de mesures específiques per a bandes de música on, entre d’altres, es limiten les activitats d’aquestes agrupacions a un màxim de 30 persones.

En primer lloc, volem reivindicar les bandes de música com a entorn segur. Cal recordar que a dia d’avui no tenim constància de cap contagi en aquest sector musical a les Illes Balears. S’ha de posar en valor, atès que en els últims dos mesos hem establert plans de contingència propis, davant la manca de mesures específiques. Això demostra que el grau de conscienciació i responsabilitat dels músics és molt alt.

La nova restricció a 30 persones suposa un greuge comparatiu amb altres activitats socials que fins i tot es desenvolupen en entorns amb un risc de contagi més elevat.

La mesura s’ha executat sense consens ni previ avís i compromet greument el futur més immediat de les bandes de música. És un canvi de criteri que no ha estat degudament justificat ni anticipat. Desconeixem quins són els motius tècnics que ho fonamentem perquè no s’ha informat al respecte.

El compromís de la Banda de Música de Felanitx amb les mesures de prevenció contra la COVID-19 és absolut. Però s’ha de remarcar que, de cop, se’ns està obligant a reorganitzar els integrants de la banda de música amb criteris no artístics. D’aquesta manera, es condiciona la feina feta durant els últims mesos, una feina que ja s’adequava a les mesures de seguretat dictades per les autoritats competents.

En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que una agrupació com la nostra està formada majoritàriament per músics amateur, que assagen voluntàriament setmana rere setmana per oferir un bon espectacle musical al públic. S’hauran d’excloure necessàriament persones que s’han dedicat a una activitat cultural desinteressadament i que s’han d’atendre a una restricció poc comprensible.

Demanam al Govern de les Illes Balears una revisió urgent d’aquestes mesures i la publicació dels estudis tècnics que les han motivat. Com a mínim, per tal de conèixer a què ens hem d’atendre de cara al calendari d’actuacions de la nostra formació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: