“Con H de Hogar El projecte”, projecte arquitectònic guanyador de la nova residència de Sant Llorenç

“Con H de Hogar” de la UTE composta per Natalia Clúa, Jaíme Clua i CLS Clúa Longas Arquitectes és la guanyadora del concurs d’idees arquitectòniques per a la construcció de la nova residència de Sant Llorenç. Ahir dijous dia 3 de març es va reunir el jurat encapçalat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports que va triar el projecte guanyador entre les 20 propostes que s’han presentat al concurs. El jurat, format pel Consorci de Recursos Sociosanitaris, la Direcció General de Planificació i Equipaments, l’Ajuntament de Sant Llorenç, l’IMAS i el Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears en destaca la seva
integració en l’entorn i el seu desenvolupament orgànic.
El projecte contempla la construcció de 60 places, repartides en mòduls de 20, per tal d’aconseguir una millor convivència dels residents, permetre l’atenció individualitzada i facilitar la relació directe de tots els usuaris amb els espais exteriors d’esbarjo.
El pressupost previst per aquesta obra és de 5’7 milions d’euros i corren a càrrec dels fons europeus provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
El solar on es construirà disposa de 7000 metres quadrats i ha estat cedit per l’Ajuntament de Sant Llorenç al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears que depèn de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Respectuós amb l’entorn
Per tal que el projecte quedi integrat a l’entorn la façana serà de marès i als balcons les persianes seran plegables. Les cobertes seran planes i principalment de grava però a la zona de les habitacions tenen jardí a fi de donar continuïtat a l’entorn natural.
Les habitacions individuals i dobles s’han dissenyat recreant una atmosfera domèstica i personalitzable per a cada usuari.
La vegetació exterior jugarà un rol rellevant. A les plantes baixes les habitacions tendran just a davant una vegetació tupida que deixarà la possibilitat als propis usuaris d’encarregar-se de la seva pròpia parcel·la. A les plantes superiors les habitacions també disposen de terrassa amb la possibilitat de tenir ramellers baixos.
Terminis
A partir d’ara els arquitectes disposen de tres mesos per elaborar el projecte bàsic del nou centre per poder començar a tramitar les autoritzacions pertinents.
Mentrestant l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar es farà càrrec de l’adequació urbanística dels terrenys en el marc de la declaració d’interès autonòmic.

Segon i tercer premi

El segon premi ha estat pel projecte Ca Nostra signat per l’arquitecte Salvador Rodríguez Pliego i el tercer pel projecte Hogar Natura de la UTE Gerardo Pérez de Amezaga Tomàs i Pablo Villalonga Munar. Dos despatxos d’arquitectes mallorquins que s’en duen un premi de 5000€ i 4000€ respectivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: