Concerts de fi de curs de l’Orquestra de l’Aula de Música Contemporània del Conservatori Professional de Música de Felanitx

Els alumnes de l’Orquestra de l’Aula de Música Contemporània del Conservatori Professional de Música de Felanitx, dirigits per Josep Prohens Julià, fundador de l’orquestra, juntament amb la direcció de l’Escola de Música de Felanitx, celebraren el fi de curs amb dos grans concerts, el dijous dia 24 de juny, a l’Església de Sant Felip Neri de Palma, i el divendres 25, als Jardins del Conservatori de Música de Felanitx.
De les 12 obres, es pot dir que n’hi havia que recordaven música de pel·lícules i altres que eren músiques d’avantguarda. Com a novetat aquest any estrenaren un concert per a fagot i orquestra.
Totes les obres eren d’autors mallorquins, molts d’ells ex-alumnes de Josep Prohens, al Conservatori de Palma.
Parlàrem de la dificultat de les obres pels joves components de l’orquestra amb el director, i ens va dir: «totes les obres tenen la seva dificultat. Algunes el ritme, altres l’afinació, unes altres la dificultat és l’estil,etc.» Quant quina li va agradar més, va ser molt diplomàtic. « dels 12 compositors 8 són o han estat alumnes meus, m’agraden totes, cada una té la seva bellesa, el seu encant. Totes les obres m’ajuden aprendre de dirigir».
A més, parlàrem amb Jaume Galmés, professor de clarinet, que sol col·laborar amb l’orquestra i demanaren la seva opinió sobre els concerts. «Trobo que està molt bé, el treball que fa des de fa anys Pep Prohens, ja que els alumnes aprenen a tocar amb orquestra i la música contemporània és molt diferent a la música clàssica. Estrenar obres de compositors mallorquins, no és tothom que heu pugui fer. En Pep és un gran músic, que sap treure molt és suc a aquestes obres. Estic molt content ja que de tant en tant en Pep em convida a tocar, quan necessita ajuda ,sobretot amb els clarinets 2n, estic content d’aportar el meu petit granet d’arena a aquests joves futurs músics».
Entre els components de l’orquestra n’hi ha que són de Cala Bona, i Cala Millor. Enhorabona a tots els alumnes i director.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: