Conferència del professor José Mateos referent a l’activitat pastoral del capellà Pere Llull, a la Institució Alcover

El pròxim 17 de juny, a les 20.00 h, la Institució Alcover serà l’escenari de la nova conferència dels Dilluns de l’Obra, aquesta vegada dedicada al capellà Pere Llull, una de les figures cabdals de la societat manacorina de finals del segle XVIII i principis del XIX que el ponent convidat, el professor José Mateos, pretén reivindicar. La conferència durà per títol El capellà Pere, un gran desconegut i consistirà en un repàs de la seva activitat pastoral, dividida en dos vessants: el de predicador eminent i el de persona entregada al servici de la població més necessitada.

Caldestacar que aquest segon vessant, de caire més social, es veié traduït en la dedicació als més pobres i malalts, i es concretà en la creació, el manteniment i l’organització del desaparegut hospital-hospici.

Nat a Terol el 1947, en José Mateos Sánchez ha dedicat la seva vida a l’ensenyança i gran part d’aquesta activitat docent l’ha exercida al col·legi La Salle de Manacor. Això, juntament amb les seves col·laboracions periodístiques, ha fet que s’identificàs amb la cultura manacorina i la llengua catalana. És coautor, amb Josep Maria Salom, del llibre L’Hospital de Manacor, l’aspiració d’una comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: