Convocatòria Premi Sambori-OCB 2020

Aquest dimecres s’ha presentat en roda de premsa la segona edició dels Premis Sambori – OCB a l’Espai de Cultura Can Alcover on han participat Josep Chaqués, president d’honor de la Fundació Escola Valenciana i la Fundació Sambori, i Josep de Luis, president de l’Obra Cultural Balear.

El president de l’OCB ha fet una crida a la participació i ha destacat la importància de la col·laboració dels docents i les escoles. També ha explicat que els guardonats tendran l’oportunitat de viatjar a Port Aventura amb els altres premiats de la resta dels Països Catalans.

Josep Chaqués, per la seva banda ha declarat que “el premi més gran és fer alguna cosa per la nostra llengua i la nostra cultura” i ha afegit que “el Sambori ajuda a unir els Països Catalans”.

En aquesta segona edició, d’ençà que es va reprendre el Premi Sambori, s’espera que a les Illes Balears hi participin uns 10000 alumnes.

El 2010 participaren a Mallorca 3000 alumnes i el 2011 més de 5000. Enguany al País valencià han participat 767 centres, més de 4000 professors i més de 100.000 alumnes. Durant els 21 anys del Premi Sambori han participat més d’un milió i mig de persones.

La Fundació Sambori està formada per l’associació d’escriptors, bibliotecaris, editors i les coordinadores comarcals de l’Escola Valenciana.​ Aquesta fundació va néixer amb l’objectiu d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de totes i tots i obrir altres camins per a la normalització lingüística del català i el seu ús social i cultural.

S’atorgaran premis a les sis categories següents:

-​ ​ ​ ​ ​ ​Cicle inicial de primària (1r i 2n)

-​ ​ ​ ​ ​ ​Cicle mitjà de primària (3r i 4t)

-​ ​ ​ ​ ​ ​Cicle superior de primària(5è i 6è)

-​ ​ ​ ​ ​ ​Primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO)

-​ ​ ​ ​ ​ ​Segon cicle de secundària (3r i 4t d’ESO)

-​ ​ ​ ​ ​ ​Batxillerat i cicles formatius

El primer premi de cada categoria consistirà en una estada de dos dies a Port Aventura on podran anar el premiat i dos acompanyants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: