Cuiners compromesos. Prop de 50 socis d’Euro-Tocs participen en la 26è edició del “Dia del gust i del producte”

En el matí d’el 7 de novembre van acudir a escoles de tot el país per fomentar una alimentació saludable. Pedro Subijana, Susi Díaz, Joaquín Felipe, Adolfo Muñoz, Begoña Rodrigo, Quique Turó, Isabel Álvarez, Pedro Mario Pérez, Luis Alberto Martinez Abascal, Pedro Salcedo, Aizpea Oihaneder i altres prop de seixanta companys més es van bolcar aquest any en el Dia de l’ gust i de l’Producte, que es va celebrar el dijous 7 de novembre simultàniament a tot Espanya.

El DIA DE EL GUST I DEL PRODUCTE se celebra el dijous 7 de novembre i és el dia en què els cuiners Euro-Toques, a tot el país, tenen l’oportunitat d’acostar-als col·legis per impartir una classe “especial” i aportar el seu coneixement i “saber fer” als més joves posant petites llavors per conscienciar a favor d’una alimentació saludable, equilibrada i sostenible.
És una oportunitat per poder incidir d’una manera divertida sobre la manera en que utilitzem els nostres sentits quan mengem i explicar què és cultura gastronòmica, quins són els productes locals i de qualitat, i crear curiositat i consciència per tot el que envolta l’educació alimentària , i que és tan important tant per al seu futur com a adult, com per al nostre planeta.
Portar-los la cuina d’ahir, però amb els ulls i les mans d’avui.
Aquesta activitat serà realitzada dijous que ve per més de 50 cuiners de totes les comunitats, arribant a participar en l’acció més de 6.000 escolars repartit per tot el territori. Cuiners d’Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid, Navarra, País Basc i Tenerife, es donaran cita en diferents escoles equipats amb el seu corresponent jaqueta curta de cuiner, amb l’objectiu de ser una veu autoritzada a la qual els escolars de ben segur faran cas en el seu discurs.
El Dia de Gust i el Producte pretén formar i informar als escolars i als col·legis, que cada dia són més conscients de la necessitat d’una bona educació en l’alimentació i que cada dia estan més a prop que entre tots aconseguim que s’imparteixin aquestes classes com a assignatura en totes les escoles.
És una aportació desinteressada i solidària realitzada per alguns dels millors cuiners de país seguint els principis que promouen a Euro-Toques, l’associació més important de el sector i que té més de 700 socis a nivell nacional.
A ELCHE, l’activitat es va dur a terme sobre les 10 del matí la regidoria d’educació va congregar a 200 estudiants al Col·legi Salesians Sant Rafael procedents de l’Ferrandez Creu i el mateix Salesians.
Allà, abillats amb gorres de cuina i a el ritme de la música van escoltar els missatges llançats per cuiners dels restaurants La Finca de Susi Díaz (CHEMA GARCÍA), El Granaíno (ODÓN MARTÍNEZ), Cachito (NOELIA PASCUAL), Confiteria Castell (FRAN CASTELL ), Atelier (PATRICIA SANZ), MARTINO (Adrián Aliaga) i MESTISSATGE (TOMÁS LÓPEZ). Aquests s’han dedicat a formar i informar als escolars, que són els consumidors de demà. Durant una hora i mitja, es van llançar missatges per conscienciar els més petits sobre la importància d’una alimentació saludable en la que l’important és menjar de forma equilibrada. És una aportació desinteressada i solidària realitzada pels cuiners il·licitans que s’han unit d’aquesta manera als principis que promou Euro-Toques, l’associació més important de el sector i que té més de 3.000 socis a Europa en l’actualitat.

Susi Díaz, delegada d’Euro-Toques a la Comunitat Valenciana, que no ha pogut assistir ja que es trobava a Madrid participant en una acció promocional, ha manifestat el seu agraïment a tot el sector per aquests 26 anys de compromís amb els valors de la dieta mediterrània. Un patrimoni que hem de transmetre als més joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: