Dotze actors de la companyia teatral d’Estel de Llevant interpretaran “Cocktail” del surrealista Karl Valentin

L’obra es podrà veure divendres dia 15 de juny al Teatre de Manacor.

La companyia Estepa Teatre, que han format els membres de l’aula de teatre de l’associació pro salut mental Estel de Llevant, faran pujar dotze textos teatrals de l’escriptor, còmic i home de cabaret alemany, Karl Valentin. Un home que va dedicar-se a fer riure a la població alemanya en els cafès de Munich durant el període d’entreguerres. Cocktail s’estrenarà i es podrà veure divendres dia 15 de juny a les 12 h i a les 20 h al Teatre de Manacor.


Estepa Teatre, amb la direcció de les actrius Lluqui Herrero i Bàrbara Nicolau, recupera un grapat de peces curtes del còmic que amb el títol de ‘Cócktail’, proposa teatre surrealista i basat en el pur absurd. A més, aquesta proposta suposa tota una oportunitat per conèixer el treball de Karl Valentin i el dels dotze actors amateur.

“Les obres de Karl Valentin solen treballar-se molt en les escoles de teatre perquè són breus, molt absurdes, molt divertides i deixen una gran llibertat a la interpretació. És possible imaginar tot un món a partir de qualsevol dels personatges, el que importa més en ells és el llenguatge i és el llenguatge el que hem volgut treballar amb els usuaris d’Estel de Llevant”, explica Bàrbara Nicolau, que va formar a l’Institut del Teatre de Barcelona, precisament interpretant algunes obres de l’autor.

I és que el món del teatre, el cabaret, el de la comèdia i el cinema no serien el mateix sense Karl Valentin (Munic, 1882-1948). Alguns estudiosos l’anomenen el “Chaplin alemany”, perquè Karl Valentin va donar forma a la cultura i a la comèdia en el període que va començar després de la Primera Guerra Mundial a través de la difusió del Dadà i el Surrealisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: