El betlem mallorquí de Manacor es podrà visitar fins el proper 7 de gener de 2019 a la Plaça de ses Verdures

La figura de Sant Antoni que amaga el betlem se sortejarà en un concurs.

L’Ajuntament de Manacor, en col·laboració amb els comerciants de la plaça de ses Verdures i amb l’Associació de Betlemistes de Mallorca, ha impulsat l’exposició d’un betlem tradicional en un dels punts més emblemàtics de la ciutat: la plaça de ses Verdures. “Aquesta iniciativa ens permet fer present un betlem al carrer, que és una de les nostres tradicions de Nadal, i al mateix temps ens acosta al mercat municipal per gaudir del Nadal des d’aquest lloc emblemàtic de la nostra ciutat”, ha destacat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

“Aquest betlem és una realitat gràcies a l’esforç de molta gent i permetrà dinamitzar el centre de Manacor, la plaça de ses Verdures i fer que molta gent passegi en família pels carrers per veure aquest gran betlem que han fet possible els artesans betlemistes de Mallorca”, ha declarat per part seva la delegada de Comerç i Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà. I és que el betlem de la plaça de ses Verdures és un autèntic betlem mallorquí i totes les figures, les cases i molts dels elements del betlem són fets a Mallorca pels artesans de l’Associació de Betlemistes.

Durant la presentació del betlem, que es podrà veure fins dia 7 de gener, els membres de la Coral de l’IMAS han interpretat algunes cançons de Nadal i han animat tothom a contemplar el betlem de la plaça de ses Verdures en deteniment. “Hem d’agrair als membres de la Coral i a totes les persones que s’organitzen i surten a omplir els carrers d’esperit Nadalenc la seva implicació; gràcies a tots vosaltres Manacor llueix d’una manera molt especial durant aquestes festes”, ha manifestat la batlessa de Manacor.
Sant Antoni s’amaga

Per fer reviure l’antiga tradició mallorquina d’amagar un frare entre les figures del betlem amb l’objectiu que els nins i les nines els cerquin, els encarregats de muntar el betlem han hi han amagat una figureta de Sant Antoni. Una figura que se sortejarà entre tots els que aconsegueixin trobar-la. Per entrar al sorteig, a més de trobar la figura de Sant Antoni, heu d’escriure el vostre nom i telèfon en una de les butlletes que hi trobareu. Indicau on s’amaga sant Antoni i dipositau la resposta a la bústia del betlem. Entre tots els participants es farà un sorteig dia 5 de gener i la persona guanyadora rebrà la figureta de sant Antoni.

Des de l’Associació de Betlemistes de Mallorca expliquen que en el segle XVIII, arreu de tota l’illa de Mallorca s’acostumava a posar un frare amagat en els betlems però aquest costum es va anar perdent fins que va desaparèixer quasi totalment, i ara l’Associació de Betlemistes de Mallorca intenta animar tothom a recuperar-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: