El campanar, el museu i la Torre de ses puntes s’apagaran a Manacor dissabte per lluitar contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de Manacor s’adhereix a la campanya l’Hora del Planeta i convida els veïnats i veïnades a apagar el llum dissabte dia 30 entre les 20.30 h i les 21.30 h.

L’entitat WWF fa cada any una crida als veïnats i als pobles i ciutats de tot el món perquè participin activament a l’Hora del Planeta, la campanya mundial contra el canvi climàtic que consisteix en apagar els llums durant una hora. L’Ajuntament de Manacor s’ha sumat formalment a l’Hora del Planeta que se celebrarà dissabte dia 30 de març, amb l’apagada dels llums del campanar, de la Torre de ses Puntes i de la Torre dels Enagistes, que acull el Museu de Manacor. Tots aquests edificis són, de fet, símbols de la ciutat i del municipi, i s’apagaran com a compromís enfront del canvi climàtic.

Així mateix des de l’Ajuntament es convida “a tots els veïnats i veïnades a sumar-se a aquesta lluita simbòlica contra el canvi climàtic perquè dissabte dia 30 de març apaguin els llums de ca seva entre les 20.30 h i les 21.30 h, tal com demana l’organització de l’Hora del Planeta”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Així el municipi de Manacor i molts dels seus ciutadans se sumaran a aquesta iniciativa, que l’any passat comptà amb el suport de milers de persones i ciutats de prop de 200 països que apagaren més de 12.000 monuments i edificis icònics.

Des de l’organització, a més, animen la ciutadania a reflexionar sobre l’estalvi energètic, l’ús del plàstic i l’efecte de les emissions que provoca l’ús de combustibles fòssils o la producció de carn per al consum humà. Per això es proposen diferents reptes a favor de la natura mitjançant la web www.horadelplaneta.es . Així conviden a les persones de tot el món a dedicar almenys un dia a estalviar energia a la seva llar, no menjar carn, no fer servir plàstics d’un sol ús i desplaçar-se en transport públic.

L’Hora del Planeta és una campanya de WWF que va començar el 2007 a Sidney, Austràlia, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic. Més deu anys després, s’ha convertit en la campanya de mobilització ambiental més gran de la història. Una expressió multitudinària del que senten milions de persones que demanen la implicació compromesa de tothom contra el canvi climàtic, l’amenaça ambiental més grossa a què s’enfronta la humanitat.

El Fons Mundial per la Natura (WWF per les seves sigles en anglès) és una organització de conservació global del medi ambient, d’investigació i de defensa ambiental. Aquesta associació té la seva seu a Suïssa, compta amb uns 5 milions de membres en tot el món i disposa d’estructura i delegacions en 96 països.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: