El carrer “dels gerrers” i la plaça “de s’antigor” canviaran de cara

Una vintena de veïnats es troben amb l’Ajuntament per parlar del futur urbanístic d’una dels barris més antics de Manacor.

L’Ajuntament de Manacor rehabilitarà el carrer dels Gerrers i la plaça de s’Antigor, que conformen un dels barris més antics del poble, avui degradades. En concret, aquesta remodelació consistirà en la definició d’un vial amb rasant única, amb prioritat pels vianants, que suposarà l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la consegüent millora de l’accessibilitat. També es preveu la instal·lació de noves xarxes de clavegueram, de drenatge, d’aigua potable, de telecomunicacions , d’enllumenat públic i de distribució de gas.

Pel que fa a la plaça de s’Antigor, es durà a terme una rehabilitació i reforma que, de la mateixa manera que al carrer dels Gerrers, eliminarà els aparcaments i retornarà el protagonisme als vianants. Així mateix, s’eliminarà un dels dos sentits de circulació. Finalment, l’Ajuntament preveu recuperar el pou de la plaça, avui tapat.
El projecte està pressupostat per enguany per 320.000 euros, dels quals 84.000 els abonarà com a subvenció el Ministeri de Foment i 236.000 l’Ajuntament. El concurs de redacció del projecte el va guanyar l’arquitecte manacorí Joan Pascual.

Trobada amb els veïnats
Per dur-ho a terme amb el major consens possible, el departament d’Urbanisme i Habitatge va organitzar una trobada ahir horabaixa amb els veïnats de la zona. Això, amb els principals motius de fer arribar el projecte a la ciutadania i intercanviar impressions, donat que no té sentit fer una passa com aquesta sense tenir en compte la gent que hi viu.

Durant la trobada, els veïnats varen demandar la reforma del pou de la plaça de s’Antigor, avui tapat, fet que va canviar les previsions de l’Ajuntament, que mirarà d’incloure-ho al projecte. A més, s’elaborà una base de dades dels assistents per tal d’informar-los de les ajudes ARRU, de rehabilitació d’edificis i habitatges.

Segons la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, “apostam per la rehabilitació del nucli antic de Manacor, amb el clar objectiu de dignificar la plaça de s’Antigor i fer-ho des de la màxima participació ciutadana possible”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: