El centre de Sant Llorenç es transforma cap a un espai més verd i amb les persones com a prioritat

La reforma de la Plaça Jaume Santandreu serà una realitat en els pròxims mesos. I és que aquesta setmana passada s’ha adjudicat el contracte que permetrà el començament de les obres durant el mes de novembre.

 

Aquest projecte dotarà l’espai d’un nou caràcter amb una intervenció en la qual destaca la priorització del vianant i l’eliminació del trànsit a la zona. D’aquesta manera es generaran diferents espais per a nous usos, impensables fins ara amb el pas de vehicles.

 

La urbanització de la plaça permetrà un únic nivell que elimini les barreres arquitectòniques i col·locarà llambordins igual que a la resta del carrer Major per a presentar continuïtat.

 

A part d’això, el projecte contempla també més zona verda, nou mobiliari urbà i nou enllumenat amb base a les instal·lacions ja existents.

 

El projecte paisatgístic de la plaça tindrà un cost de 395.589,45 euros els quals estaran subvencionats completament pel Consell de Mallorca.

 

Cal destacar també que en l’elaboració del projecte s’ha tengut en compte el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi. Un pla que té com a objectiu implantar formes de desplaçament més sostenibles en l’espai urbà reduint el consum energètic i les emissions contaminants, aconseguint al mateix temps garantir la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant la pacificació de les vies de trànsit.

 

«Fa temps que estudiam de quina manera podem recuperar un espai tan cèntric com aquesta plaça després de la torrentada del 2018. Aquest projecte no només ho recupera sinó que ens permet millorar-ho i seguir pel camí que pretén l’Ajuntament, més sostenible i per a les persones»; ha conclòs Antònia Bauçà, primera tinent de batle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: